El ple del Parlament dóna via lliure perquè es continuï tramitant la ILP de la renda garantida de ciutadania

   El ple ha donat aquesta tarda via lliure perquè la cambra continuï tramitant la ILP de la Renda Garantida de Ciutadania, que ha superat el primer debat al ple sense que els grups no hi hagin presentat cap esmena a la totalitat. Així, la proposició de llei continuarà ara la tramitació en comissió abans que torni al ple perquè l'aprovi.

   El ple ha fet el debat de totalitat de la ILP sobre la renda garantida de ciutadania, que han presentat els membres de la comissió promotora Diosdano Toledano i Sixte Garganté. Tots dos han coincidit a posar l'accent en el fet que la renda garantida és prevista a l'estatut, i han lamentat que encara no s'hagi legislat. "Quant patiment s'hauria estalviat si aquest projecte de llei ja s'hagués elaborat i aplicat", ha asseverat Toledano, que també ha desitjat "bona feina" als diputats, els ha demanat que "no defraudin l'esperança" que obre la iniciativa i els ha advertit que "la pobresa no pot esperar". Garganté ha reivindicat el "dret a una vida digna", i ha instat el Parlament a "legislar a favor de la justícia i la cohesió social", perquè altrament, ha afirmat, "continuarà incrementant la pobresa".

Al debat, seguit des del mateix saló de sessions per membres del grup promotor de la iniciativa, hi han participat Eva Granados (PSC), Laura Massana (ICV-EUiA), Oriol Amorós (ERC), David Fernàndez (CUP), Anna Figueras (CiU), José María Espejo-Saavedra (C's) i Rafael López (PPC).

 

 

 

 

 

Un cop fet el debat, la iniciativa continuarà ara la tramitació parlamentària, ja que els grups no hi han presentat cap esmena a la totalitat. Primer es faran en comissió les compareixences que acordin els grups, els quals podran presentar esmenes a l'articulat, que seran objecte de treball d'una ponència. La ponència farà un informe amb les esmenes que recomani incorporar i que la comissió haurà d'aprovar en un dictamen que a l'últim se sotmetrà a la votació definitiva del ple.

 

Intervenció de Diosdado Toledano

 

http://www.parlament.cat/web/actualitat/canal-parlament/sequencia/videos?p_cp1=7016042&p_cp2=7018178&p_cp3=7018183

 

 

Intervenció de Sixto Garganté

 

http://www.parlament.cat/web/actualitat/canal-parlament/sequencia/videos?p_cp1=7016042&p_cp2=7018187&p_cp3=7018183

 

Links premsa:

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/728099-la-renda-garantida-fa-un-pas-mes-al-parlament.html?cca=1

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2014/03/26/catalunya/1395868030_999553.html

 

Joomla templates by a4joomla