Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía   14/10/2015

                                                                       ACTA N º 53

 

Assisteixen a la reunió: Elena Ferrero, Antoni Ferret, Luis Fuentes, Cristina López, Eusebio Luque, Patrizia Manzo, Laura Marino, Carlos Rodríguez, Juanjo Salbia, Llorenç Serrano i Diosdado Toledano. Justifiquen absència: Antonio Fuertes i Sixto Garganté. 

 

Proposta d'Ordre del dia:

 

1.- Rellançament activitat i gestions per a la tramitació de la proposta de llei Renda Garantida de Ciutadania

2.- Diversos

 

1.- Rellançament activitat i gestions per a la tramitació de la proposta de llei Renda Garantida de Ciutadania 

Després del compromís signat per Barcelona en Comú, CUP, EUiA, ICV, Procés Constituent, PSC el passat 23 de juliol, pel qual es comprometen a que la proposta de llei de la Renda Garantida de Ciutadania sigui la primera llei que s'aprovi en Parlament respectant el seu contingut original, ens trobem després de les eleccions a la Generalitat de Catalunya amb importants canvis en la composició parlamentària, en un context polític excepcional, amb una alta dosi d'incertesa i inestabilitat.

En aquesta situació hem d'actuar per rellançar la defensa de la proposta de llei.

Es proposa que una representació formada pels dos representants de la Comissió Promotora ampliada a dos representants dels sindicats i un pel Collegi oficial de Treball Social faci una ronda entre els grups parlamentaris per sondejar la seva actitud, si hi ha hagut canvis o no respecte a l'anterior legislatura, i reactivar la tramitació parlamentària.

Aquesta iniciativa es gestionaria un cop s'hagi constituït el Parlament (Presidència, Mesa, etc.), la data límit de la constitució del Parlament és el 27 d'octubre.

Un cop constituït és previsible que la vida parlamentària estigui dominada per la investidura del president de la Generalitat, la primera votació està prevista per al 9 de novembre. En cas de no obtenir la majoria requerida hauria una segona votació amb el requisit de majoria simple, i en el cas de no aconseguir-se en aquesta nova ocasió la investidura s'obre un termini de dos mesos, després del qual si no es produeix la investidura hauria nova convocatòria d'eleccions a la Generalitat.

L'activitat al voltant de la investidura, sent important, no té per què impedir la formació de la Ponència que ha de tramitar la proposta de llei de la Renda Garantida de Ciutadania.

Amb la finalitat d'afavorir la tramitació de la proposta de llei es proposa redactar una Carta pública adreçada al Parlament recordant els seus compromisos i obligacions davant l'increment de la pobresa i exclusió social a Catalunya.

Es proposa estudiar altres iniciatives d'acció en el cas que es bloquegin els treballs de la Comissió de ponència o els seus continguts es mantinguin allunyats del text original.

 

2.- Diversos

 

- S'informa de la campanya "Pobresa Zero" que promouen i donen suport diverses entitats, la majoria de les quals s'han pronunciat a favor de la proposta de llei. En el Manifest de la campanya es recolza en un dels seus apartats a la proposta de llei de la Renda Garantida de Ciutadania.

Es proposa adherir-se com Comissió promotora a aquesta campanya i participar en l'acte simbòlic previst per al divendres 16 d'octubre davant del Parlament a les 11 hores.

- S'informa de la manifestació de les marxes de la dignitat que tindrà lloc el proper dissabte 24 d'octubre, i que tindrà el seu inici a les 18:30 hores a Pl. Catalunya, i es proposa participar amb la pancarta de la Comissió Promotora.

 

Acords:

 

- Realitzar una ronda d'entrevistes amb els grups parlamentaris per complir amb el compromís que la proposta de llei de la Renda Garantida de Ciutadania sigui la primera a aprovar-se, respectant el contingut del text original. Aquesta iniciativa es gestionaria un cop s'hagi constituït el Parlament.

- Elaborar un esborrany de Carta pública al Parlament per llançar-als mitjans quan es consideri necessari.

- Adherir com a Comissió Promotora de la RGC a la campanya "Pobresa Zero".

- Participar amb la pancarta de la Comissió promotora a la manifestació de les marxes de la dignitat el 24 d'octubre a les 18:30 hores, el punt d'inici és la Pl. De Catalunya.

 

Propera reunió de la Comissió Promotora 4 de noviembre a les 18:30 hores al Convent de Sant Agustí, Sala Academia, entrada Pça. Academia s/n o bé  Carrer Comerç nº 136.

 

Barcelona, 15 d’octubre 2015

 

Redacta Acta: Diosdado Toledano

 

Joomla templates by a4joomla