Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía   4/11/2015

                                                                                                        ACTA N º 54

 

Assisteixen a la reunió: Eusebio Luque, Patrizia Manzo, Laura Marino, Juan Miguel Ortiz, Carlos Rodriguez Juanjo Salbia, Manuela Rodriguez i Diosdado Toledano. Justifiquen absència: Antonio Fuertes i Sixto Garganté. 

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Informació ronda de contactes amb els grups parlamentaris. Perspectives.

2.- Lectura i aprovació II Carta pública

 

1.- Informació ronda de contactes amb els grups parlamentaris

S'informa de la ronda de reunions que una delegació de la Comissió Promotora va tenir dimarts 3 de novembre amb tots els grups parlamentaris. S'adjunta el Comunicat sobre la ronda de contactes.

Tots els grups parlamentaris accepten la nostra petició de reactivar la tramitació de la proposta de llei de Renda Garantida de Ciutadania amb caràcter d'urgència, i si pot ser, des de la fase de ponència a on era.

Es comprometen a que la primera reunió de la Mesa del Parlament amb caràcter ordinària es proposi en l'ordre del dia aquesta qüestió.

Per part de la delegació de la Comissió promotora es va insistir en la necessitat d'aprovar la proposta de llei abans de finalitzar l'any per iniciar la seva aplicació des de l'1 de gener de 2016. Ja que en cas contrari, si s'aprovés el 2016 la seva aplicació s'inicia l'any següent en 2017.

Amb posterioritat a la ronda de trobades es va rebre un missatge dels representants de "Junts pel Sí" que es disculpaven per haver assegurat que la reactivació de la tramitació de la proposta de llei podia fer-se sense que estigués triat el President i format el govern de la Generalitat.

Posats en contactes amb altres membres de la Mesa del Parlament ens van donar la versió contrària, argumentant que el Parlament ha de funcionar mentrestant no hi hagi govern per abordar nombrosos temes, i que es podien adoptar acords amb caràcter provisional, amb més raó en un tema que suscitava el consens formal de tots els grups.

També se'ns va donar a conèixer l'escrit subscrit per Cat si que és pot, PSC i CUP, que s'ha presentat a la Mesa del Parlament sol·licitant la reactivació urgent de la tramitació de la proposta de llei, el qual adjuntem.

2.- Lectura i aprovació II Carta pública

En previsió que la tramitació de la proposta de llei patís un nou bloqueig, sigui perquè algun grup parlamentari es desdigui dels seus compromisos recolzant-se en una interpretació rigorista de les normes que no té en compte les excepcions efectuades en altres ocasions, es dóna lectura a l'esborrany d'II Carta pública.

Aquesta II Carta pública, tindria el mateix recorregut que la I Carta pública, impulsada per desbloquejar l'ús filibuster de les compareixences per retardar la tramitació de la proposta de llei i que es va presentar a principis de març a Roda de premsa davant del Parlament.

Es dóna lectura a l'esborrany d'II Carta i queda aprovada amb la consideració: s'ha d'actualitzar en funció dels fets que es produeixin abans de la publicació.

 

Propera reunió de la Comissió Promotora pendent de confirmar dia, hora i lloc.

Barcelona, 15 d’octubre 2015

Redacta Acta: Diosdado Toledano

 
Joomla templates by a4joomla