Comunicats  Actes  Guies  Presentació ILP  Donacions  Video  Premsa  Contacteu

PER DEFENSAR LA LLEI DE LA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA I LA SEVA PLENA IMPLEMENTACIÓ
PEL DRET DE LES PERSONES VULNERABLES
APORTA LA TEVA SOLIDARITAT A LA DEMANDA EN MARXA

Las aportaciones para cubrir los gastos para las demandas en preparación se efectuarán al nº de cuenta de la Comisión Promotora indicando finalidad “aportación gasto demanda” y el nombre de la entidad o persona solidaria. 

Aportaciones al Nº Cuenta:            ES47 3025 0001 1714 3351 6817

 

RELACIÓN DE ENTIDADES Y PERSONAS QUE HAN REALIZADO APORTACIONES SOLIDARIAS PARA CUBRIR LOS GASTOS DE LA DEMANDA CONTRA EL REGLEMANTO DE LA LEY RGC AL TRIBUNAL DEL CONTENCIOSO ADMINISTRATIVO DE CATALUÑA

 

2020-06-01 PRIMERS COMENTARIS SOBRE EL RDL DE L’INGRÉS MÍNIM VITAL

Comissió de govern de la llei de la Renda Garantida de Ciutadania

La Renda Garantida de Ciutadania imprescindible davant la pandèmia

Els 'comuns' plantegen un decret llei per agilitzar la renda garantida durant el coronavirus
 TRÀMITS DE RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA (COVID-19)

AVÍS

L'assessorament presencial sobre la Renda Garantida de Ciutadania que es realitza els dijous de 17 a 19 hores al local de la FAVB es suspèn per tancament d'aquest local com a conseqüència de les restriccions de mobilitat pel Covid-19.

En el seu lloc, es procedeix a realitzar l'assistència per via telemàtica escrivint a l'e-mail:

asesoriargc@gmail.com

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

 

2020-03-02 Requeriment que exigeix el total i immediat compliment de la Resolució 114/2019 de 28 de febrer de 2019 de la GAIP

2020-02-28 PROPOSTA DE MODIFICACIÓ DEL ART 26 "RESOLUCIÓ ADMINISTRATIVA DE LES SOL·LICITUDS"

2020-02-07 Declaracion del relator de la ONU tras su visita a España.

 

ASSESSORAMENT COL·LECTIU / ASESORAMIENTO COLECTIVO

¡DEFIENDE TUS DERECHOS! Les persones o les famílies que es troben en situació de pobresa tenen dret a accedir a una renda garantida de ciutadania que els asseguri els mínims d’una vida digna”. Estatut de Catalunya, en el seu article 24.3

 asesoriargc@gmail.com   www. rendagarantidaciutadana.net   @ILPRendaGC ILP de la Renda Garantida Ciutadana

Entrevista TV3  LA LLARGA LLUITA PER LA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

 

 

Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía   29/01/2016

ACTA N º 56

 

Assisteixen a la reunió:Elena Ferrero, Antoni Ferret, Sixto Garganté, Nuria Granados, Salima el Khattabi, Laura Marino, Ramón Masqué, Juan Miguel Ortiz, Juanjo Salbia i Diosdado Toledano. Justifiquen absència: Miquel Puente.

Proposta d'Ordre del dia:

 

1.     Informació tramitació proposta de llei Renda Garantida Ciutadanía

2.     Propostas d’iniciatives i gestions

 

1.- Informació tramitació proposta de Llei Renda Garantida de Ciutadania

 

De les gestions realitzades davant representants dels diversos grups parlamentaris, un cop constituït el govern de la Generalitat, s'han obtingut les següents informacions:

En relació a la tramitació de les esmenes

El grup parlamentari de Junts pel Sí que ha sol·licitat l'última pròrroga de les tres que el reglament estableix. Aquesta pròrroga finalitza el 3 de febrer. En cas de no produir-se noves pròrrogues de caràcter extraordinari, les esmenes que han presentat els grups es coneixeran el 3 de febrer.

Sobre la constitució de la ponència

La Comissió de Benestar social té previst reunir-se per primera vegada el 26 de febrer, a la qual assistirà la consellera de Treball, assumptes socials i famílies Sra. Dolors Bassa. En tenir aquesta primera reunió un caràcter protocol·lari, és previsible que sigui a la seguent reunió de la Comissió (el 9 de març) on s'abordi la constitució de la Ponència que tramitarà la proposta de llei. En cas de nomenar la ponència estarà començarà a reunir-se després de 15 dies. En cas que la Comissió endarrereixi la decisió del nomenament de la ponència al 24 de març, la ponència començarà a reunir-se a principis d'abril.

Sobre el nomenament del coordinador de la ponència

En la ponència de la passada legislatura els representants de la Comissió Promotora van proposar al diputat d'ERC Oriol Amorós per efectuar la tasca de coordinador o moderador de la ponència.

Es proposa novament renovar aquesta proposta en la persona d'Oriol Amorós, o a la persona d'ERC que hagi d'estar en la ponència. De la gestió amb els representants de Junts pel Si, Sra. Anna Figueras i Sr. Chakir el Homrani aquest últim va reivindicar aquesta responsabilitat per trobar-se la temàtica de la proposta de llei vinculada al Departament de Treball, afers socials i famílies.

 

2.- Propostes d'iniciatives i gestions

 

- Es proposa sol·licitar amb caràcter d'urgència una reunió amb la nova consellera Sra. Dolors Bassa per sol·licitar-li el estudi del mapa de prestacions a Catalunya que al seu dia es va comprometre a realitzar i facilitar-nos l'anterior consellera. Neus Munté (es té informació que aquest estudi està finalitzat però no ha estat facilitat a la Comissió Promotora).

Un altre objectiu és explorar tots aquells temes d'interès comú en la tramitació de la proposta de llei.

- Es felicita la iniciativa de moció de l'ajuntament de Barberà del Vallès de 23 desembre 2015 pel qual es declara promotor de la Renda Garantida de Ciutadania. Es proposa estendre aquesta iniciativa entre els ajuntaments que al seu dia van acordar de mocions de suport, amb la finalitat d'incrementar el suport de la ciutadania a la proposta de llei en el que es preveu la seva recta final cap al seu possible aprovació.

- S'informa de la resposta positiva a la iniciativa de la Carta adreçada a les diverses candidatures a les eleccions generals del 20 de desembre per part de Bildu, EnComúPodem i PSC. En el cas de constituir govern a l'estat espanyol es proposa fer gestions per presentar la proposta als diversos grups parlamentaris del Congrés de Diputats.

- Núria informa de l'acte que es farà probablement el 20 de febrer a Sabadell on es convida a membres de la Comissió Promotora a participar per exposar la Renda Garantida de Ciutadania.

 

ACORDS

- Gestionar reunió amb la consellera de Treball, assumptes socials i família Sra. Dolors Bassa per sol·licitar lliurament de l'estudi sobre les prestacions socials i subsidis a Catalunya, així com explorar altres temes d'interès comú (tramitació Renda garantida de Ciutadania, etc.)

- Enviar Carta dels ajuntaments de Barcelona sol·licitant la renovació del seu suport i adjuntant la moció de l'ajuntament de Barberà del Vallès.

 

Propera reunió de la Comissió Promotora: Pendent de confirmar hora i lloc.

Barcelona, 1 de febrer 2016

Redacta Acta: Diosdado Toledano

Joomla templates by a4joomla