Comunicats  Actes  Guies  Presentació ILP  Donacions  Video  Premsa  Contacteu

CAMPANYA DE SOLIDARITAT ABONAMENT COSTES SENTÈNCIA REGLAMENT LLEI RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

COMUNICAT:

Apel·lem a la vostra solidaritat per contribuir a abonar aquestes costes. Aquestes aportacions s' han d' efectuar al Nº de Compte de la Comissió Promotora RGC:

ES47 3025 0001 1714 3351 6817

Indicant finalitat "aportació" i el nom de l'entitat o persona solidària.

Gràcies per la vostra solidaritat. Seguirem actius més que mai en la defensa dels drets de la ciutadania, especialment de les persones més vulnerables.

Barcelona, juliol 2022

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

 

2022-08-07 RELACIÓ APORTACIONS SOLIDÀRIES COSTES SENTÈNCIA RECURS AL REGLAMENT LLEI RGC

2022-03-31 Registre Recordatori PARLAMENT actualitzacio urgent IRSC i sol.licitud reunio

 

Recurs al TSJC sobre el reglament de la lley RGC

 

2021-05-21 IMPORTANTE SENTENCIA DEL JUZGADO DE LO SOCIAL Nº 28 DE BARCELONA FAVORABLE A LA DEMANDA DE DANIEL CEDRUN

Solidaritat!. Video Marea TV

 
Sol·licitud d’ofici de l’Ingrés mínim vital per als perceptors de la Renda garantida de ciutadania

 

 

Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía   27/04/2016

                                                                       ACTA N º 58

 

Assisteixen a la reunió: Elena Ferrero, Antoni Ferret, Ramón Franquesa, Sixto Garganté, Núria Garrido, Patricia Manzo, Juan Miguel Ortiz, Miquel Puente, Carles Rodriguez, Juanjo Salbia i Diosdado Toledano. Justifiquen absència: Laura Marino. 

 

1.- Informació ronda amb grups parlamentaris i primera reunió de la ponència

2.- Presentació estudi i taula comparativa

3.- Propostes de treball i acció

 

1.- Informació ronda amb grups parlamentaris i primera reunió de la ponència

1.1.- Informació ronda amb grups parlamentaris:

Al llarg del mes d'abril la representació de la Comissió Promotora ha tingut reunions amb la totalitat de grups parlamentaris amb la finalitat d'aclarir dubtes d'interpretació sobre les esmenes presentades i per dialogar sobre el curs de la tramitació de la proposta de llei. El Grup parlamentari "Catalunya si que és pot" manté el seu suport a la proposta de llei i no va presentar esmenes, el PP va mantenir l'esmena presentada en l'anterior legislatura, la CUP va presentar dues breus esmenes, el PSC i Ciutadans van modificar parcialment les esmenes presentades en 2015, i el nou Grup parlamentari de "Junts pel Sí" va presentar una esmena que recull diversos aspectes de les esmenes presentades el 2015 per CiU i ERC.

Es va iniciar aquesta ronda de reunions amb els portaveus "Junts pel Sí" Anna Figueras i Chakir El Homrani el 5 d'abril, l'11 d'abril va tenir lloc la reunió amb Noemí del Carrer de Ciutadans, el 13 d'abril amb Marta Ribas de "Catalunya si que és pot" i posteriorment amb Raul Moreno del PSC, el 19 d'abril amb Mireia Vehí i Josep Manel Busqueta de la CUP, i es va finalitzar la ronda amb Marisa Xandri del Partit Popular.

En general les reunions van permetre conèixer millor l'abast i modificacions de les esmenes presentades. En tots els casos es va expressar la voluntat de continuar el diàleg per arribar a un possible acord. La representació de "Junts pel Sí" davant l'observació que la seva esmena significava un retrocés respecte dels seus anteriors esmenes (quantia econòmica del còmput en la unitat o nucli familiar de diverses persones, límits d'edat per tenir dret, etc.) van respondre que eren posicions d'inici que estaven disposats a millorar. La representació de la CUP va expressar que les seves esmenes no qüestionaven el suport del Grup a la proposta de llei. La representació de "Catalunya si que és pot" ha reiterat el seu ple suport a la proposta de llei original. El representant del PSC va insistir en el seu model i va confirmar la defensa de la quantia econòmica del 100% de IRSC en un termini de dos anys, i va manifestar la seva disposició a arribar a acords. La representant de Ciutadans va explicar que la seva esmena recollia precisions d'ordre jurídic però amb voluntat de respectar el desenvolupament de l'art 24.3. La representant del PP va manifestar la seva voluntat de diàleg i avanç sobre aspectes com les quanties en la unitat familiar, etc.

1.2.- Informació primera reunió de ponència:

El 22 d'abril va tenir lloc la primera reunió de la ponència al Parlament de Catalunya amb presència d'Chakir El Homrani en representació de "Junts pel Sí", Noemí del Carrer per Ciutadans, Raul Moreno pel PSC, Marta Ribas per "Catalunya si que és pot "i Marisa Xandri pel PP. Justifico absència Mireia Vehí de la CUP. Va estar present el lletrat del Parlament Sr. Muro i com a convidat en representació de la Comissió Promotora Diosdado Toledano.

Sobre el funcionament i terminis per als treballs de la ponència, el Sr. Lletrat va expressar que el termini normal són dues setmanes, però que en funció de les necessitats es podia perllongar el treball de ponència pel temps que fos necessari. A la pregunta del convidat sobre l'encaix dels treballs de la ponència amb la proposta efectuada per representants del govern de la Generalitat de negociar amb la Comissió Promotora, el representant de "Junts pel Sí" va aclarir que la canalització d'aquesta negociació s'efectuarà a través del propi grup parlamentari i els seus representants en la ponència.

En la seva introducció el relator de la ponència Chakir el Homrani va proposar debatre sobre les esmenes del seu grup que afecten al model de la proposta de llei, establir dos trams, el primer de renda garantida sense condicionament d'inserció social o laboral, però sí d'acompanyament, i el segon una renda complementària per adquirir el compromís de realitzar la inserció laboral.

En relació a aquesta qüestió el representant de la Comissió Promotora va manifestar que la centralitat de la proposta de llei és la Renda Garantida de ciutadania i que l'expressió de dos trams posa al mateix nivell la Renda Garantida amb un possible complement, el que devalua la seva importància. També va manifestar la seva oposició a l'al·lusió a la pobresa severa en el primer article per no recollir fidelment el redactat de l'art 24.3 que fa referència a la situació de la pobresa sense més qualificatius. La introducció del terme "severa" introdueix un factor que pot reduir l'amplitud de la població beneficiària de la Renda Garantida de Ciutadania.

El mateix lletrat Sr. Muro va recolzar les observacions efectuades pel convidat i la majoria de membres de la ponència es va expressar en aquest sentit. D'altra banda el lletrat també va qüestionar la referència a l'esmena del PSC al desplegament de l'art 25.2 que en la seva opinió exigeix ​​una llei específica.

Finalment el relator es va comprometre a recollir observacions i presentar un nou redactat dels dos primers articles.

S'ha acabat la reunió fixant la següent pel 29 d'abril.

 

2.- Presentació estudi i taula comparativa

Sixto Garganté presenta l'estudi i taula comparativa que s'adjunta.

També es va informar del document de Fedaia sobre els ingressos que s'han de garantir a les persones menors d'edat en el si d'una família o nucli de convivència. Proposa la possibilitat de convidar a representants d'organitzacions com Fedaia, Unicef, etc., en les reunions amb els grups parlamentaris quan es tracti de la qüestió en la proposta de llei.

Sixto proposa la necessitat de consultar i incorporar a persones del treball social per recollir la seva experiència i aportació en relació a la gestió de l'aplicació de la llei, paper de la Conselleria i administració que gestiona l'ocupació, i dels serveis socials.

 

3.- Propostes de treball i acció

En el context de noves eleccions en què es va a desenvolupar el treball de la ponència i davant les dificultats previsibles donades les posicions de "Junts pel Sí" i d’altres a la quantia econòmica, etc., es planteja una activitat que contempli:

- Estendre els pronunciaments dels ajuntaments amb mocions de suport a la proposta de llei tal com ha succeït a Barberà del vallès, Badia, Ripollet, i s'està treballant a Cerdanyola, Lleida, etc. Es proposa fer gestions (carta) perquè l'ajuntament de Barcelona renovi el seu suport.

- Plantejar a les entitats que donen suport a la Renda Garantida de Ciutadania, organitzacions veïnals, Col.legi Treball social, espai cristià progressista, moviments socials, cívics i sindicals, etc., preses de posició públiques en favor de la proposta de llei (rodes de premsa, articles d'opinió, xerrades i assemblees informatives, etc.). Per al 1r de maig es va enviar una carta convidant als sindicats a donar rellevància a la reivindicació.

- Organitzar una acampada amb dejuni de tres a quatre dies en un espai públic rellevant de Barcelona en reivindicació d'una Catalunya sense pobresa i el rescat de les persones mitjançant l'aprovació de la proposta de llei de la RGC sense retallades, durant els dies de la acampada es realitzarien diversos actes públics (acte amb alcaldes i alcaldesses, etc.). Al final del dejuni es proposa anar en manifestació fins al Parlament. Aquesta acció podria realitzar-se en el període que va des del final de la jornada de mobilitzacions del 28 de maig a l'inici de la campanya electoral.

Entorn del debat d'aquestes propostes s'informa que els dies 10 i 11 de juny es realitzaran unes jornades d'economia social i solidària a Sabadell, durant les quals podria fer-se alguna activitat de presentació o difusió de la renda Garantida de Ciutadania (RGC).

 

ACORDS

- Gestionar la col·laboració de les entitats que defensen els drets de la infància, així com del treball social, en el procés de diàleg amb els grups parlamentaris en el marc de la ponència en aquells temes d'interès comú.

- Estendre les iniciatives de suport dels ajuntaments a la RGC i promoure el pronunciament amb iniciatives diverses de les entitats, moviments i organitzacions que donen suport a la RGC.

- Organitzar una Acampada-dejunis de diversos dies de durada en defensa de la Renda Garantida de Ciutadania, amb els lemes per una Catalunya sense pobresa i Rescatem a les persones. Durant el període que va del 29 de maig al 10 de juny.

- Impulsar i participar en accions per difondre la RGC

 

Propera reunió de la Comissió Promotora dimarts 10 de maig a les 18 hores al local de CONFAVC en carrer Doctor Aiguadé nº 18 (prop sortida estació de metro de Barceloneta, línia IV)

Barcelona, ​​2 maig 2016

Redacta Acta: Diosdado Toledano

 

Joomla templates by a4joomla