Comunicats  Actes  Guies  Presentació ILP  Donacions  Video  Premsa  Contacteu

CAMPANYA DE SOLIDARITAT ABONAMENT COSTES SENTÈNCIA REGLAMENT LLEI RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

COMUNICAT:

Apel·lem a la vostra solidaritat per contribuir a abonar aquestes costes. Aquestes aportacions s' han d' efectuar al Nº de Compte de la Comissió Promotora RGC:

ES47 3025 0001 1714 3351 6817

Indicant finalitat "aportació" i el nom de l'entitat o persona solidària.

Gràcies per la vostra solidaritat. Seguirem actius més que mai en la defensa dels drets de la ciutadania, especialment de les persones més vulnerables.

Barcelona, juliol 2022

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

 

2022-08-07 RELACIÓ APORTACIONS SOLIDÀRIES COSTES SENTÈNCIA RECURS AL REGLAMENT LLEI RGC

2022-03-31 Registre Recordatori PARLAMENT actualitzacio urgent IRSC i sol.licitud reunio

 

Recurs al TSJC sobre el reglament de la lley RGC

 

2021-05-21 IMPORTANTE SENTENCIA DEL JUZGADO DE LO SOCIAL Nº 28 DE BARCELONA FAVORABLE A LA DEMANDA DE DANIEL CEDRUN

Solidaritat!. Video Marea TV

 
Sol·licitud d’ofici de l’Ingrés mínim vital per als perceptors de la Renda garantida de ciutadania

 

 

Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía   10/05/2016

ACTA N º 59

 

Assisteixen a la reunió: Elena Ferrero, Laurent Faucheux, Ramón Franquesa, Núria Garrido, Patricia Manzo, Juan Miguel Ortiz, Carles Rodriguez, Judit Sánchez i Diosdado Toledano. Justifiquen absència: Laura Marino, Sixto Garganté, Miquel Puente i Juanjo Salbia. 

 

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Informació reunions de la ponència de 29 d'abril i 10 de maig

2.- Pluja d'idees sobre que fer?

 

1.- Informació reunions de la ponència de 29 d'abril i 10 de maig

En aquestes dues reunions de la ponència, s'ha pogut tancar per consens el Article 1. Objecte de la proposta de llei amb el següent redactat: "La present llei té per objecte regular la Renda Garantida de Ciutadania d'acord amb l'article 24.3 de l'Estatut d'Autonomia amb la finalitat d'assegurar els mínims d'una vida digna a les persones i famílies o nuclis de convivència que es trobin en situació de pobresa per tal de promoure la seva autonomia i participació activa en la societat ".

El concepte limitador de "pobresa severa" que defensava l'esmena de Junts pel Si no queda recollit.

En l'article 2 s'elimina la referència a dos trams de l'esmena de Junts pel Si i d'aquesta manera es salvaguarda la centralitat de la prestació de la Renda Garantida de Ciutadania vinculada a un pla d'acompanyament (en funció del perfil de la persona beneficiària ) entès com a dret i no com a condició.

En aquest article, amb caràcter complementari s'estableix una prestació d'inserció, amb l'objectiu d'afavorir la inserció social i laboral.

En l'article 3. Prestació econòmica de la Renda Garantida de Ciutadania, es modifica l'esmena presentada per "Junts pel Si" per fer-la més coherent amb els anteriors articles, se suprimeixen paràgrafs del punt 1, apartat b) relatiu a la prestació complementària, i s'extreuen d'aquest article els punts 2 i 3 d'aquesta esmena.

En l'article 4 de la proposta de llei, se suprimeix el concepte de pobresa severa de l'esmena de Junts pel Si. També se suprimeix l'últim paràgraf el requisit de "esgotament" del dret a percebre d'altres prestacions o subsidis de caràcter sociolaboral corresponents als nivells de l'administració central de l'estat o de la Seguretat social, per entendre que en cas que les quanties econòmiques d'aquestes prestacions siguin inferiors a la Renda garantida de Ciutadania es mantindria el dret a percebre el suplement corresponent.

Finalment, aquest article queda pendent d'abordar per a la propera reunió la inclusió o no del caràcter "complementari" que aporta l'esmena de Ciutadans.

La propera reunió queda fixada per al 13 de maig, encara que posteriorment s'ajorna fins el divendres 20 de maig.

 

2.- Pluja d'idees sobre que fer?

Es felicita el treball de les entitats, particularment dels sindicats i moviments socials, que van atendre la Carta-petició de la Comissió Promotora per visibilitzar la defensa de la Renda Garantida de Ciutadania com a instrument per combatre la pobresa durant les activitats del 1ª de maig. Es insisteix a continuar amb el suport a la proposta de llei en un moment decisiu de la seva tramitació parlamentària, en les properes convocatòries del 15 de maig i 28 de maig, així com en altres mobilitzacions i actes en preparació.

També es reconeix la renovació del suport per diversos ajuntaments a la Renda Garantida de Ciutadania.

S'informa que la gestió amb l'ajuntament de Barcelona per problemes d'agenda s'ajorna al 17 de maig, així com d'altres contactes amb organitzacions diverses perquè adoptin iniciatives de suport: Col.legi Oficial Treball Social, Confavc, PAH, etc.

En relació a l'organització d'una possible acampada i dejuni es proposa mantenir-la en stand-by fins que es donin condicions que la fessin necessària, tal com el bloqueig o greus desavinences en el treball de ponència.

Es proposa elaborar un videoclip de 3 minuts per reforçar la campanya en suport a la RGC. En aquest sentit es proposa fer un esquema-guió (es proposa Diosdado per a la seva realització).

Tot material visual, vídeos, fotos, d'accions, marxes, dejuni en Pl Catalunya, rodes de premsa, etc., acumulats durant la trajectòria de la tramitació de la RGC es proposa gravar-los en pentdrive o un altre continent directament a Judit, email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé enviar-lo per We Transfer que admet arxius de més de 2 gigabytes, veure a continuació procediment:

1. Accedeix fent clic a sobre de les lletres blaves: www.wetransfer.com

Aplicació Web d'enviament d'arxius We Transfer

2. Accepta els termes i condicions

3. Selecciona l'arxiu que vols enviar

fent clic en el signe "+"

4. Escriu meva adreça de correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

5. Escriu el text del missatge que tipus de vídeo m'envies, data, esdeveniment, acció, qualsevol dada que em valgui per classificar-lo.

6. Fes Clic al botó "Transferència" i els arxius es carregaran des del teu ordinador personal als servidors de WeTransfer.

7. Una vegada que rebi els arxius, rebràs un correu electrònic per confirmar-te que aquests arxius s'han lliurat amb èxit.

 

ACORDS

- Realitzar gestions amb l'ajuntament de Barcelona i altres entitats amb la finalitat de recaptar el seu suport a la RGC.

- Fer visible en les diverses convocatòries de mobilització el suport a la RGC.

- Postposar la realització de l'Acampada-dejunis de diversos dies de durada en defensa de la Renda Garantida de Ciutadania, amb els lemes per una Catalunya sense pobresa i Rescatem a les persones, fins que es produeixi un greu bloqueig o desencontre en els treballs de la ponència al Parlament. En qualsevol cas seguir amb els treballs preparatoris.

- Realitzar video clip

 

Propera reunió de la Comissió Promotora dimarts 24 de maig a les 18 hores al local de CONFAVC en carrer Doctor Aiguadé nº 18 (prop sortida estació de metro de Barceloneta, línia IV)

Barcelona, ​​12 maig 2016

Redacta Acta: Diosdado Toledano

 
Joomla templates by a4joomla