Comunicats  Actes  Guies  Presentació ILP  Donacions  Video  Premsa  Contacteu

CAMPANYA DE SOLIDARITAT ABONAMENT COSTES SENTÈNCIA REGLAMENT LLEI RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

COMUNICAT:

Apel·lem a la vostra solidaritat per contribuir a abonar aquestes costes. Aquestes aportacions s' han d' efectuar al Nº de Compte de la Comissió Promotora RGC:

ES47 3025 0001 1714 3351 6817

Indicant finalitat "aportació" i el nom de l'entitat o persona solidària.

Gràcies per la vostra solidaritat. Seguirem actius més que mai en la defensa dels drets de la ciutadania, especialment de les persones més vulnerables.

Barcelona, juliol 2022

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

 

2022-08-07 RELACIÓ APORTACIONS SOLIDÀRIES COSTES SENTÈNCIA RECURS AL REGLAMENT LLEI RGC

2022-03-31 Registre Recordatori PARLAMENT actualitzacio urgent IRSC i sol.licitud reunio

 

Recurs al TSJC sobre el reglament de la lley RGC

 

2021-05-21 IMPORTANTE SENTENCIA DEL JUZGADO DE LO SOCIAL Nº 28 DE BARCELONA FAVORABLE A LA DEMANDA DE DANIEL CEDRUN

Solidaritat!. Video Marea TV

 
Sol·licitud d’ofici de l’Ingrés mínim vital per als perceptors de la Renda garantida de ciutadania

 

 

¡URGEIX EL DRET A LA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA PER SUPERAR LA POBRESA A CATALUNYA!

 

Els que subscrivim aquesta declaració, alcaldesses i alcaldes dels governs més propers al poble, coneixem el sofriment, el dolor, de centenars de milers de persones que dia rere dia acudeixen als nostres serveis socials per demanar solucions a les seves necessitats vitals, l'alimentació dels seus famílies, l'ajuda a la infància, la gestió municipal per evitar el tall dels subministraments bàsics, l'ajuda per evitar els desnonaments, i tantes i tantes accions per respondre a les seves angoixes i desesperances.

En el nostre contacte directe amb les persones de les nostres ciutats constatem com la pobresa s'estén per tot arreu, i es fa més intensa i visible en els barris i districtes on resideixen les classes populars, dels qui van perdre la feina i van esgotar les seves prestacions després de fracassar en la recerca de feina, o malviuen amb una feina precària i mal pagada, o sobreviuen gràcies les raquítiques pensions dels seus majors. Mentre una minoria s'enriqueix i defrauda al fisc, o mou els seus diners als paradisos fiscals com és de tots conegut.

Aquest drama social perviu en la nostra societat des de fa molts anys, els governs de l'Estat i de la Generalitat en lloc d'adoptar les mesures necessàries per crear ocupació digna, o redistribuir solidàriament la riquesa, han aplicat retallada rere retallada social, particularment contra les gents més vulnerables. El terrible episodi de la retallada de la Renda mínima d'Inserció a l'agost de 2011, i el sofriment causat a tanta gent, encara està en la nostra memòria.

Davant d'aquesta situació, prop de 50 ajuntaments de Catalunya, entre les quals les principals ciutats, que representen en conjunt la gran majoria de la població del nostre país, vam aprovar fa més de dos anys mocions de suport a la Iniciativa Legislativa Popular per una Renda Garantida de Ciutadania.

Des de la nostra responsabilitat institucional i consciència solidària assumim la defensa d'un projecte de llei que desenvolupava un dret essencial per a tota la ciutadania de Catalunya, que garanteix els mínims per a una vida digna a totes les persones amb nuls o escassos recursos, i que permetria avançar en la cohesió social i superar la pobresa.

L'expectativa d'una ràpida aprovació d'aquest projecte de llei tramitat per la via d'urgència després de la seva presentació al Ple del Parlament el 26 de març de 2014, no s'ha complert. Sigui per la incoherència dels que no respecten la sobirania del poble de Catalunya al bloquejar el desenvolupament d'uns dels principals drets socials i de ciutadania que contempla (l'art 24.3), o per insensibilitat davant el patiment de les persones més desfavorides, la tramitació d'aquesta proposta de llei s'ha prolongat injustament. I ha patit nous ajornaments a causa dels avenços electorals que hem viscut.

Nosaltres i nosaltres, alcaldesses i alcaldes de Catalunya amb el mandat dels nostres pobles de defensar els seus drets i dignitat, en compliment dels nostres compromisos davant la ciutadania, coherents en el desenvolupament dels principis i valors de justícia, solidaritat i fraternitat, demanem encaridament a Parlament de Catalunya que realitzi el seu treball amb diligència i aprovi la proposta de llei en els pròxims mesos, respectant els aspectes fonamentals del contingut de la proposta de llei, de manera concertada amb la Comissió Promotora de la Iniciativa legislativa popular, i sempre amb voluntat de millorar i enriquir aquesta proposta.

Demanem també al Govern de la Generalitat que faciliti i respecti la tasca del Parlament durant la tramitació d'aquesta proposta de llei, i prepari en el curs de 2016 la implementació administrativa que permeti la seva aplicació efectiva en el termini que estipula la pròpia llei.

A la gent de les nostres ciutats, a la ciutadania de Catalunya els cridem que estiguin vigilants i exigents amb les institucions perquè compleixin la seva obligació de fer realitat el dret a una Renda Garantida de Ciutadania.

Per la nostra part, ens comprometem a estendre la renovació de les mocions de suport en curs en els nous ajuntaments sorgits de les darreres eleccions municipals, a prestar la nostra col·laboració en la tasca d'informar al poble sobre el curs de la tramitació de la proposta de llei , i si escau a facilitar les iniciatives i accions de la ciutadanía que siguin necessàries per superar nous bloquejos o dificultats.

És hora que es compleixi l'esperança d'una Catalunya cohesionada socialment, sense pobresa, i amb plena dignitat!

Per aconseguir-ho la prioritat és rescatar les persones.

 

Signen alcaldesses i alcaldes ajuntaments:

Joomla templates by a4joomla