Comunicats  Actes  Guies  Presentació ILP  Donacions  Video  Premsa  Contacteu

CAMPANYA DE SOLIDARITAT ABONAMENT COSTES SENTÈNCIA REGLAMENT LLEI RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

COMUNICAT:

Apel·lem a la vostra solidaritat per contribuir a abonar aquestes costes. Aquestes aportacions s' han d' efectuar al Nº de Compte de la Comissió Promotora RGC:

ES47 3025 0001 1714 3351 6817

Indicant finalitat "aportació" i el nom de l'entitat o persona solidària.

Gràcies per la vostra solidaritat. Seguirem actius més que mai en la defensa dels drets de la ciutadania, especialment de les persones més vulnerables.

Barcelona, juliol 2022

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

 

2022-08-07 RELACIÓ APORTACIONS SOLIDÀRIES COSTES SENTÈNCIA RECURS AL REGLAMENT LLEI RGC

2022-03-31 Registre Recordatori PARLAMENT actualitzacio urgent IRSC i sol.licitud reunio

 

Recurs al TSJC sobre el reglament de la lley RGC

 

2021-05-21 IMPORTANTE SENTENCIA DEL JUZGADO DE LO SOCIAL Nº 28 DE BARCELONA FAVORABLE A LA DEMANDA DE DANIEL CEDRUN

Solidaritat!. Video Marea TV

 
Sol·licitud d’ofici de l’Ingrés mínim vital per als perceptors de la Renda garantida de ciutadania

 

 

Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía   08/06/2016

                                                                                                                                             ACTA N º 61

 

Assisteixen a la reunió:Antoni Ferret, Núria Garrido, Eusebio Luque, Patricia Manzo, Juan Miguel Ortiz, Carles Rodriguez, Juanjo Salbia i Diosdado Toledano. Justifiquen absència: Elena Ferrero, Laurent Faucheux, Laura Marino, Sixto Garganté, Miquel Puente, Llorenç Serrano i Judit Sánchez.

Correcció Acta Nº 60: Per un lamentable oblit del redactor de l’acta no es va informar de la participació de Llorenç Serrano en la relació de participants de la reunió de 24 de maig de la Comissió Promotora. El qual va tenir una participació activa en diversos dels temes abordats i va oferir una solució al problema d'absència de local per a l'acte del 31 de maig.

 

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Informació tramitació parlamentària Renda Garantida de Ciutadania

2.- Seguiment signatures suport Declaració alcaldesses/alcaldes. Proposta

3.- Iniciatives de suport a la proposta de llei RGC

4.- Actualització i edició materials campanya

 

1.- Informació tramitació parlamentària Renda Garantida de Ciutadania

S'exposa la situació dels treballs de la ponència del Parlament sobre la proposta de llei. Després de cinc reunions no s'ha superat l'art 4. La insistència del representant de Junts pel Si en la ponència sobre el cost econòmic del contingut de cada art té un efecte paralitzant que ha ocasionat cert malestar. Segons l'opinió dels representants de la Com. Promotora el mètode a seguir passa per avançar en tot l'articulat de la proposta de llei, i un cop finalitzat entrar en l'avaluació econòmica de la seva totalitat, i d'aquelles parts substancials. A partir de llavors es podrà abordar les diverses alternatives o solucions sempre que respectin els principals continguts de la proposta de llei.

La propera reunió de ponència s'ha fixat per al divendres 10 de juny.

S'estima necessari avançar en els treballs de ponència tot i el desacord pressupostari al Parlament, de l'anunciada moció de confiança per a setembre, i de la hipòtesi de noves eleccions.

 

2.- Seguiment firmes suport Declaració alcaldesses / alcaldes. Proposta

 

Fins a la data s'han recollit 29 signatures d'alcaldesses i alcaldes a la Declaració. S'està a l'espera de les gestions de les diferents forces polítiques que tenen influència en l'àmbit municipal per recollir noves signatures, en particular de ciutats les alcaldies on van acordar mocions de suport com és el cas de Tarragona, Lleida, etc. També es proposa que membres de la Com. Promotora del Vallès facin gestions cap a l'alcaldia de Rubí, Granollers, etc.

Un cop tancat el termini de recollida de signatures es proposa registrar la Declaració al Parlament i gestionar una reunió entre la presidenta del Parlament i una delegació d'alcaldesses / alcaldes per fer-li lliurament de la Declaració i expressar-li directament la preocupació existent sobre la lentitud en la tramitació de la proposta de llei i la necessitat d'accelerar el treball de la ponència.

També es proposa la possibilitat que la Comissió Promotora recomani durant la propera campanya electoral no votar les candidatures que s'oposen a la Renda Garantida de Ciutadania. Aquesta proposta no fa consens per estimar-se que mentre no hi hagi un bloqueig total de la proposta de llei que obligui a mesures de pressió més contundents una iniciativa com la proposta pot ser contraproduent.

 

 

3.- Iniciatives de suport a la proposta de llei RGC

Amb l'objectiu d'ampliar la pressió social en suport de la proposta de llei es proposa impulsar una acció des de l'àmbit dels treballadors i treballadores socials. La seva implicació en la primera línia en la gestió de les necessitats de la població més vulnerable els confereix una gran autoritat per dirigir-se a l'opinió pública, al Parlament i el mateix govern de la Generalitat.

Els membres del Col·legi Oficial de Treball social presents a la reunió de la Comissió Promotora realitzaran gestions en el seu àmbit per promoure aquesta iniciativa. La perspectiva de la realització d'un Congrés de l'àmbit de treballadors/es socials al novembre sobre el tema de la violència ofereix possibilitats per visualitzar el suport a la Renda Garantida de Ciutadania com a dret que incideix positivament en el combat de la violència social.

 

4.- Actualització i edició materials campanya

S'informa que els materials de la campanya en defensa de la Renda Garantida de Ciutadania estan esgotats.

Es proposa actualitzar el tríptic mitjançant la seva reconversió en un díptic. El text està pràcticament actualitzat però s'indica la conveniència d'actualitzar el llistat d'entitats que donen suport. Es proposa fer gestions cap a les noves formacions sorgides en els últims anys (Barcelona en Comú, Podem, etc.) i altres entitats que poden col·laborar perquè manifestin el seu suport a la Renda Garantida de Ciutadania.

Es proposa també editar 400 adhesius amb el logo de la RGC, de la qual cosa s'encarregaria Patrizia, i confeccionar més samarretes amb el logotip (entre 50 a 100 samarretes).

 

ACORDS

- Gestionar entrevista entre delegació alcaldesses/alcaldes amb presidenta del Parlament per fer lliurament Declaració i expressar-li preocupació davant lentitud treball ponència.

- Gestionar iniciativa de l'àmbit de treballadors/es socials en suport de la Renda Garantida de Ciutadania.

- Actualitzar materials de campanya: Díptic, edició de més adhesius i samarretes

 

Propera reunió de la Comissió Promotora dimecres 29 de juny a les 18 hores al local de CONFAVC en carrer Doctor Aiguadé nº 18 (prop sortida estació de metro de Barceloneta, línia IV)

 

Barcelona, 9 juny 2016

 

Redacta Acta: Diosdado Toledano

Joomla templates by a4joomla