Comunicats  Actes  Guies  Presentació ILP  Donacions  Video  Premsa  Contacteu

CAMPANYA DE SOLIDARITAT ABONAMENT COSTES SENTÈNCIA REGLAMENT LLEI RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

COMUNICAT:

Apel·lem a la vostra solidaritat per contribuir a abonar aquestes costes. Aquestes aportacions s' han d' efectuar al Nº de Compte de la Comissió Promotora RGC:

ES47 3025 0001 1714 3351 6817

Indicant finalitat "aportació" i el nom de l'entitat o persona solidària.

Gràcies per la vostra solidaritat. Seguirem actius més que mai en la defensa dels drets de la ciutadania, especialment de les persones més vulnerables.

Barcelona, juliol 2022

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

 

2022-08-07 RELACIÓ APORTACIONS SOLIDÀRIES COSTES SENTÈNCIA RECURS AL REGLAMENT LLEI RGC

2022-03-31 Registre Recordatori PARLAMENT actualitzacio urgent IRSC i sol.licitud reunio

 

Recurs al TSJC sobre el reglament de la lley RGC

 

2021-05-21 IMPORTANTE SENTENCIA DEL JUZGADO DE LO SOCIAL Nº 28 DE BARCELONA FAVORABLE A LA DEMANDA DE DANIEL CEDRUN

Solidaritat!. Video Marea TV

 
Sol·licitud d’ofici de l’Ingrés mínim vital per als perceptors de la Renda garantida de ciutadania

 

 

Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía   16/02/2017

ACTA N º 82

Assisteixen a la reunió:  Luis Blanco, Neus Escofet, Elena Ferrero, Antoni Ferret, Ramón Franquesa, Jesus García, Sixto Gargante, Miguel Ibarz, Patrizia Manzo, Mingo Meseguer, Carles Rodriguez, Montserrat Rosaura, Juanjo Salbia i Diosdado Toledano. Justifiquen absència: Javier Bernad, Judit Borrell, Jaume Botey, Rosa Cañadell, Nuria Carrera, Lluc Cahis, Albert Escofet, Laurent Faucheux, Pedro Fernandez, Núria Garrido, Rosa Gomez, Rafael Jimenez, Cristina Lopez, Laura Marino, Ivan Molinos, Manel Navarro, Joan Miquel Ortiz, David Papiol, Llorenç Serrano i Miquel Puente.

 

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Declaració sindical compatibilitat RGC i rendes de treball

2.- Informació gestions

3.- Informació reunió febrer 16 amb la Conselleria de treball, assumptes socials i famílies

4.- Valoració situació de la negociació i perspectives

 

1.- Declaració sindical compatibilitat RGC i rendes de treball

Després justificar l'absència de Llorenç Serrano i Miquel Puente per raons de gestions sindicals es dóna lectura a l'esborrany de Declaració redactat per Llorenç. A continuació, Diosdado presenta dues aportacions de modificació dels dos primers paràgrafs mantenint la resta del redactat.

En les intervencions es dóna el vistiplau a la declaració amb els canvis aportats per Diosdado.

Es proposa donar un termini fins a les 22 hores del dilluns 20 de febrer perquè els sindicats enviïn la seva adhesió, si pot ser amb el segell del sindicat, a l'email Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Després de la seva recepció s'afegirà a la Declaració les signatures dels sindicats per a la seva va enviar a la conselleria de treball, assumptes socials i famílies, als representants dels grups parlamentaris en la ponència, i als mitjans de comunicació. Es proposa registrar aquesta Declaració en seu parlamentària.

 

2.- Informació gestions

Diosdado informa de l'entrevista de la representació de la Comissió Promotora formada per Jaume Botey i Diosdado amb la representació de Càritas formada pel Director Sr. Salvador Busquets i la Sra. Mercè Darnell, el dijous 16 de febrer al local d'aquesta entitat.

Aquesta reunió s'inscriu en la ronda de contactes amb diverses entitats per informar de la situació de la negociació de la RGC, i en particular de la defensa de la compatibilitat i complementarietat de la RGC amb les rendes de treball, i la no exclusió de les famílies treballadores precàries en situació de pobresa.

Després de l'intercanvi d'opinions, la representació de Càritas de Barcelona es compromet a realitzar un comunicat en defensa del dret de les persones i famílies treballadores en situació de pobresa a percebre la prestació de la RGC i per tant la necessària compatibilitat entre la RGC i les rendes de treball. També es comprometen a realitzar gestions cap a altres entitats sobre aquesta qüestió.

 

3.- Informació reunió febrer 16 amb la Conselleria de treball, assumptes socials i famílies

Sixto distribueix entre els presents còpia del document lliurat per la Conselleria en la reunió que va tenir lloc aquest mateix dijous, explica el contingut de la reunió i fa una primera anàlisi del document.

Per la Conselleria van estar presents Sra. Dolors Bassa i els Srs. Francesc Iglesias, Josep Ginesta i Josép Vidal.

Per l'equip negociador de la Comissió Promotora Núria Carrera, Sixte Gargante i Diosdado Toledano.

Després del lliurament del document la reunió va discórrer amb un diàleg de preguntes i aclariments sobre aspectes del document, particularment sobre el redactat del dret subjectiu, la compatibilitat amb les rendes del treball, el caràcter de la racionalització i simplificació de les prestacions existents en l'actualitat , etc. La reunió va finalitzar fixant una propera reunió per al dilluns 27 de febrer (pendent d'indicar hora i lloc).

En una primera valoració Sixto considera que hi ha poques variacions en relació al document anterior:

- Sobre la compatibilitat de la RGC amb les rendes de treball es fa un gest al final de l'art 6 del document "així com la possibilitat futura que la prestació sigui compatible amb el treball a temps parcial", però, aquest gest queda sense efecte en mantenir en l'artº 2, que la RGC és "incompatible amb les rendes de treball".

- Sobre el dret subjectiu es manté el primer i últim any de la transitorietat, però en els anys intermedis no es defineixen els increments en els percentatges de la prestació en quedar a la decisió de la Comissió de seguiment que es formi entre govern i entitats socials. A la pràctica el dret subjectiu queda limitat per la quantia de la prestació en 2017. Quanties que no es modifiquen respecte de l'anterior document.

- En l'art 13 del document s'estableix com a requisits per percebre la prestació una residència continuada i efectiva a Catalunya no inferior a 24 mesos. La qual cosa empitjora el redactat acordat per unanimitat en la ponència parlamentària sobre la RGC que estableix el termini en 12 mesos.

Intervenen a continuació per opinar i demanar aclariment Miquel Ibarz, Diosdado, Juanjo Salbia; Ramon Franquesa, Luis Blanco, Patrizia Manzo, Antoni Ferret, etc.

Com a conclusió sobre el document del govern es coincideix a valorar que segueix sent insuficient i que s'ha de requerir al govern més esforços en els principals temes que hi ha diferències, compatibilitat amb rendes del treball, dret subjectiu, quantia prestacions, tercer fill o cinquena persona en unitat familiar o de convivència, respectar acords de la ponència com el requisit de temps de residència en 12 mesos, etc.

 

4.- Valoració situació de la negociació i perspectives

Davant l'evident impasse en què es troba la negociació es realitzen diverses intervencions sobre la situació de la negociació, estratègia de negociació del govern, incidència dels terminis (aprovació pressupostos) i d'altres circumstàncies polítiques, etc.

Es coincideix àmpliament en continuar la ronda amb les entitats socials perquè coneguin l'evolució de la negociació i puguin efectuar declaracions de suport en termes semblants a la Declaració sindical sobre la compatibilitat de la RGC amb les rendes de treball, etc.

Sixto informa que presentarà una nova proposta per a la seva consideració en la propera reunió de la Comissió Promotora.

Diosdado proposa gestionar una reunió col·lectiva amb els representants dels grups parlamentaris de Catalunya si que és pot, Ciutadans, CUP, PP i PSC, per informar-los del moment de la negociació i conèixer la seva opinió.

 

ACORDS

- Aprovar Declaració sindical amb les modificacions aportades per Diosdado, donar termini fins a les 22 hores del dilluns 20 de febrer perquè els sindicats enviïn l'adhesió a l'email Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., posteriorment enviar aquesta declaració a la conselleria, grups parlamentaris, i mitjans de comunicació.

- Continuar ronda de gestions amb altres entitats socials, pobresa infantil, moviment feminista, etc.

- Convocar reunió col·lectiva amb els grups parlamentaris de Catalunya si que és pot, Ciutadans, CUP, PP i PSC per a la setmana que ve abans de la propera reunió de la Comissió Promotora.

 

Propera reunió de la Comissió Promotora dijous 23 de febrer de 2017 a les 16:30 hores al local de CONFAVC en carrer Doctor Aiguadé nº 18 (prop sortida estació de metro de Barceloneta, línia IV)

 

Barcelona, 17 de febrer 2017

Redacta Acta: Diosdado Toledano

 

#catsensepobresa y #dejunirendagarantida

http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

https://www.facebook.com/IlpDeLaRendaGarantidaCiutadana/

 

https://twitter.com/ILPRendaGC

Joomla templates by a4joomla