Nota informativa compareixences de FAVB PAH FAMPAC i OCUC sobre la Renda Garantida de Ciutadanía el 18 de novembre al Parlament

 

Nota Informativa

El 18 de novembre citats per la Comissió de Benestar, Família i Immigració van comparèixer representants de la FAVB, PAH, FAMPAC i OCUC en el marc de la tramitació de la Proposició de Llei de la Renda Garantida de Ciutadania.

En nom de la FAVB va intervenir Lluís Rabell, per la PAH Carlos Macías i Assumpte Ordeig, per la FAMPAC Alex Castillo, i per l'OCUC Anna Castellló.

La intervenció dels compareixents van argumentar a favor de la proposició de llei, des dels seus diversos àmbits i perspectives, aportant dades i arguments. La representació de la PAH va denunciar el retard en la tramitació d'un projecte de llei que a més de ser d'urgència social, segueix el tràmit parlamentari per via d'urgència ... i van exigir la seva aprovació abans de 1  de gener 2015.

A continuació els representants dels grups parlamentaris ERC, PSC, PP, ICV-EUiA, CUP i CiU van intervenir i van preguntar a les persones compareixents. En general es van reproduir els mateixos plantejaments que en l'anterior sessió, els representants del PP i CiU van coincidir en el seu rebuig i critica ideològica a la proposició de llei, en canvi els representants d'ICV-EUiA i CUP van defensar i van ampliar amb dades i arguments la proposició de llei, i els representants d'ERC i PSC van intervenir expressant un suport amb reserves i matisos respecte del projecte de llei.

La resposta de les entitats compareixences a les intervencions dels representants parlamentaris va ser en general brillant i convincent, aixecant al final la sessió.

Amb aquestes 4 compareixences sumen 12 les realitzades fins ara sobre les més de 80 previstes. Ens trobem davant d'una maniobra dilatòria evident, que busca guanyar temps i aconseguir que la proposició de llei decaigui en el cas de celebrar eleccions anticipades. Al ritme actual de compareixences, la proposició de llei no hi haurà esgotat la seva tramitació a la Comissió abans de la celebració de les eleccions al Parlament el 2016 ...

S'imposa per tant una reflexió col·lectiva sobre que iniciatives adoptar per fer respectar el seu caràcter d'urgència social i evitar que se segueixi burlant a la pràctica el mecanisme de participació ciutadana de la Iniciativa Legislativa Popular.

Aquesta nota s'ha retardat a l'espera que estiguessin penjats al web de "Cal Parlament" els vídeos d'aquesta compareixença i permetre que cadascú extregui la seva pròpia opinió. Podeu veure'ls a:

http://www.parlament.cat/web/actualitat/canal-parlament/sequencia/videos?p_cp1=7229982&p_cp3=7246852

 

Comissió Promotora ILP Renda Garantida de Ciutadania

Tel contacte  661390670

Joomla templates by a4joomla