Comunicats  Actes  Guies  Presentació ILP  Donacions  Video  Premsa  Contacteu

PER DEFENSAR LA LLEI DE LA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA I LA SEVA PLENA IMPLEMENTACIÓ
PEL DRET DE LES PERSONES VULNERABLES
APORTA LA TEVA SOLIDARITAT A LA DEMANDA EN MARXA

Las aportaciones para cubrir los gastos para las demandas en preparación se efectuarán al nº de cuenta de la Comisión Promotora indicando finalidad “aportación gasto demanda” y el nombre de la entidad o persona solidaria. 

Aportaciones al Nº Cuenta:            ES47 3025 0001 1714 3351 6817

 

RELACIÓN DE ENTIDADES Y PERSONAS QUE HAN REALIZADO APORTACIONES SOLIDARIAS PARA CUBRIR LOS GASTOS DE LA DEMANDA CONTRA EL REGLEMANTO DE LA LEY RGC AL TRIBUNAL DEL CONTENCIOSO ADMINISTRATIVO DE CATALUÑA

 

2020-06-01 PRIMERS COMENTARIS SOBRE EL RDL DE L’INGRÉS MÍNIM VITAL

Comissió de govern de la llei de la Renda Garantida de Ciutadania

La Renda Garantida de Ciutadania imprescindible davant la pandèmia

Els 'comuns' plantegen un decret llei per agilitzar la renda garantida durant el coronavirus
 TRÀMITS DE RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA (COVID-19)

AVÍS

L'assessorament presencial sobre la Renda Garantida de Ciutadania que es realitza els dijous de 17 a 19 hores al local de la FAVB es suspèn per tancament d'aquest local com a conseqüència de les restriccions de mobilitat pel Covid-19.

En el seu lloc, es procedeix a realitzar l'assistència per via telemàtica escrivint a l'e-mail:

asesoriargc@gmail.com

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

 

2020-03-02 Requeriment que exigeix el total i immediat compliment de la Resolució 114/2019 de 28 de febrer de 2019 de la GAIP

2020-02-28 PROPOSTA DE MODIFICACIÓ DEL ART 26 "RESOLUCIÓ ADMINISTRATIVA DE LES SOL·LICITUDS"

2020-02-07 Declaracion del relator de la ONU tras su visita a España.

 

ASSESSORAMENT COL·LECTIU / ASESORAMIENTO COLECTIVO

¡DEFIENDE TUS DERECHOS! Les persones o les famílies que es troben en situació de pobresa tenen dret a accedir a una renda garantida de ciutadania que els asseguri els mínims d’una vida digna”. Estatut de Catalunya, en el seu article 24.3

 asesoriargc@gmail.com   www. rendagarantidaciutadana.net   @ILPRendaGC ILP de la Renda Garantida Ciutadana

Entrevista TV3  LA LLARGA LLUITA PER LA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

 

 

La Renda Garantida de Ciutadania arriba al Parlament amb més de 120.000 avals

Desenes d’activistes i membres de la comissió promotora varen presentar divendres 20 de Desembre les signatures a la cambra, on han registrat la ILP després de rebre molt més del doble de suports que els calien (50.000) per tal que la iniciativa tingués èxit.

   Han estat més d’un centenar d'organitzacions, plataformes unitàries i entitats de caràcter cívic i social a Catalunya, assemblees contra l’atur, la majoria de sindicats i organitzacions polítiques amb representació parlamentària, el moviment veïnal, entitats de base cristianes... les que s’han mobilitzat sota la premissa “Rescatem les persones!”. 

   També han estat molt importants les mocions de suport aprovades a 38 ajuntaments, entre ells, de les grans ciutats de Catalunya. Una vegada la comissió de control ho certifiqui, la iniciativa podrà continuar la seva tramitació i irrompre en el debat parlamentari, perquè s'ha superat el mínim de 50.000 firmes necessàries, ha informat la Cambra catalana en un comunicat.

 

 

“Aquest èxit és el resultat d'un ampli i sostingut esforç de milers de persones que han col·laborat al llarg i ample de Catalunya”

 

 

   A les portes del Parlament Diosdado Toledano, membre de la comissió promotora, ha reclamat que els grups tramitin ràpidament i sense retallades la norma. L’escoltaven diputats de diversos grups, entre ells Dolors Camats, David Companyon, Laura Massana, Montserrat Capdevila o David Fernandez.

   La comissió de control de la ILP, integrada per magistrats i juristes, s'haurà de reunir per certificar que la iniciativa ha assolit les signatures necessàries, i un cop faci aquesta validació ho comunicarà a la mesa del Parlament perquè n'obri la tramitació pròpiament parlamentària.

   Aleshores, el text es publicarà al 'Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya', i s'obrirà el termini perquè els grups hi puguin presentar esmenes a la totalitat. Posteriorment, la junta de portaveus ja podrà incloure la iniciativa en un ordre del dia del ple perquè en faci el debat de totalitat, en què un membre de la comissió promotora podrà defensar-la. Si supera el debat de totalitat, en continuarà la tramitació en comissió abans que torni al ple per al debat i la votació finals. 

 

l

 

Joomla templates by a4joomla