La Renda Garantida de Ciutadania arriba al Parlament amb més de 120.000 avals

Desenes d’activistes i membres de la comissió promotora varen presentar divendres 20 de Desembre les signatures a la cambra, on han registrat la ILP després de rebre molt més del doble de suports que els calien (50.000) per tal que la iniciativa tingués èxit.

   Han estat més d’un centenar d'organitzacions, plataformes unitàries i entitats de caràcter cívic i social a Catalunya, assemblees contra l’atur, la majoria de sindicats i organitzacions polítiques amb representació parlamentària, el moviment veïnal, entitats de base cristianes... les que s’han mobilitzat sota la premissa “Rescatem les persones!”. 

   També han estat molt importants les mocions de suport aprovades a 38 ajuntaments, entre ells, de les grans ciutats de Catalunya. Una vegada la comissió de control ho certifiqui, la iniciativa podrà continuar la seva tramitació i irrompre en el debat parlamentari, perquè s'ha superat el mínim de 50.000 firmes necessàries, ha informat la Cambra catalana en un comunicat.

 

 

“Aquest èxit és el resultat d'un ampli i sostingut esforç de milers de persones que han col·laborat al llarg i ample de Catalunya”

 

 

   A les portes del Parlament Diosdado Toledano, membre de la comissió promotora, ha reclamat que els grups tramitin ràpidament i sense retallades la norma. L’escoltaven diputats de diversos grups, entre ells Dolors Camats, David Companyon, Laura Massana, Montserrat Capdevila o David Fernandez.

   La comissió de control de la ILP, integrada per magistrats i juristes, s'haurà de reunir per certificar que la iniciativa ha assolit les signatures necessàries, i un cop faci aquesta validació ho comunicarà a la mesa del Parlament perquè n'obri la tramitació pròpiament parlamentària.

   Aleshores, el text es publicarà al 'Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya', i s'obrirà el termini perquè els grups hi puguin presentar esmenes a la totalitat. Posteriorment, la junta de portaveus ja podrà incloure la iniciativa en un ordre del dia del ple perquè en faci el debat de totalitat, en què un membre de la comissió promotora podrà defensar-la. Si supera el debat de totalitat, en continuarà la tramitació en comissió abans que torni al ple per al debat i la votació finals. 

 

l

 

Joomla templates by a4joomla