Comunicats  Actes  Guies  Presentació ILP  Donacions  Video  Premsa  Contacteu

PER DEFENSAR LA LLEI DE LA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA I LA SEVA PLENA IMPLEMENTACIÓ
PEL DRET DE LES PERSONES VULNERABLES
APORTA LA TEVA SOLIDARITAT A LA DEMANDA EN MARXA

Las aportaciones para cubrir los gastos para las demandas en preparación se efectuarán al nº de cuenta de la Comisión Promotora indicando finalidad “aportación gasto demanda” y el nombre de la entidad o persona solidaria. 

Aportaciones al Nº Cuenta:            ES47 3025 0001 1714 3351 6817

 

RELACIÓN DE ENTIDADES Y PERSONAS QUE HAN REALIZADO APORTACIONES SOLIDARIAS PARA CUBRIR LOS GASTOS DE LA DEMANDA CONTRA EL REGLEMANTO DE LA LEY RGC AL TRIBUNAL DEL CONTENCIOSO ADMINISTRATIVO DE CATALUÑA

 

2020-06-01 PRIMERS COMENTARIS SOBRE EL RDL DE L’INGRÉS MÍNIM VITAL

Comissió de govern de la llei de la Renda Garantida de Ciutadania

La Renda Garantida de Ciutadania imprescindible davant la pandèmia

Els 'comuns' plantegen un decret llei per agilitzar la renda garantida durant el coronavirus
 TRÀMITS DE RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA (COVID-19)

AVÍS

L'assessorament presencial sobre la Renda Garantida de Ciutadania que es realitza els dijous de 17 a 19 hores al local de la FAVB es suspèn per tancament d'aquest local com a conseqüència de les restriccions de mobilitat pel Covid-19.

En el seu lloc, es procedeix a realitzar l'assistència per via telemàtica escrivint a l'e-mail:

asesoriargc@gmail.com

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

 

2020-03-02 Requeriment que exigeix el total i immediat compliment de la Resolució 114/2019 de 28 de febrer de 2019 de la GAIP

2020-02-28 PROPOSTA DE MODIFICACIÓ DEL ART 26 "RESOLUCIÓ ADMINISTRATIVA DE LES SOL·LICITUDS"

2020-02-07 Declaracion del relator de la ONU tras su visita a España.

 

ASSESSORAMENT COL·LECTIU / ASESORAMIENTO COLECTIVO

¡DEFIENDE TUS DERECHOS! Les persones o les famílies que es troben en situació de pobresa tenen dret a accedir a una renda garantida de ciutadania que els asseguri els mínims d’una vida digna”. Estatut de Catalunya, en el seu article 24.3

 asesoriargc@gmail.com   www. rendagarantidaciutadana.net   @ILPRendaGC ILP de la Renda Garantida Ciutadana

Entrevista TV3  LA LLARGA LLUITA PER LA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

 

 

Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía   2/10/2019

ACTA N º 147

 

Assisteixen a la reunió:Enrique Elejalde, Miquel Ibarz,Manuel Ortiz, Diosdado Toledano i Xan Da Torre. Justifiquen absència: Josep Busquets, Enrique García, Eva Abellàn,Carme Ferreiro, Nuria Garrido, Farida Harrak, Patrizia Manzo, C. Laura Marino, J. Antoni Martínez, Joan Miquel Ortiz, Xavier Motis, Ana Paredes, Irene Pareja, Valentín Redondo, Pepe Rodado, Carlos Rodriguez, Juanjo Salbia i Najat Yedri.

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Informació tramitació esmena de lectura única. Noves esmenes.

2.- Repàs a les respostes de l'DGES a les resolucions de la GAIP i a les sol·licituds d'informació.

3.- Proposta de reunió de la Comissió del Govern RGC als grups parlamentaris.

4.- Preparació participació en el II Festival de marees i moviments socials.

5.- Punts d'assessorament

 

1.- Informació tramitació esmena de lectura única. Noves esmenes.

Després del registre de l'esmena de lectura única al artº7 de la llei RGC, s'està a l'espera de la informació de la seva tramitació i de la data fixada per al seu debat i votació en el Ple del Parlament. Es proposa fer gestions per a l'entrada d'una delegació de la Comissió Promotora RGC el dia del Ple.

Es proposa iniciar les gestions per a la presentació de les noves esmenes de lectura única i/o per via d'urgència.

També es planteja fer noves gestions sobre la generalització de la compatibilitat de la RGC amb els contractes a temps parcial i l'actualització de l'IRSC.

 

2.- Repàs a les respostes de l'DGES a les resolucions de la GAIP i a les sol·licituds d'informació.

S'informa de les diverses comunicacions rebudes per la DGES en resposta a les resolucions de la GAIP i les últimes sol·licituds d'informació pública.

En relació a la primera resolució de la GAIP, la resposta per la DGES va motivar la presentació d'una Nota de la Comissió Promotora davant la GAIP exigint el ple compliment d'aquesta resolució i si no l'inici de tràmits de sanció, s'ha rebut una nova resposta de la DGES que continua eludint amb falses excuses les preguntes no contestades, particularment la 12. Sobre això es proposa fer una nova nota a la GAIP denunciant l'incompliment reiterat de la Resolució per la DGES i exigint l'adopció de mesures.

Sobre les sol·licituds d'informació pública es constata l'incompliment de la moció XII aprovada pel Parlament que obliga a revisar totes les sol·licituds denegades. Després de realitzar gestions davant els grups parlamentaris sobre el compliment de la moció XII, aquests neguen haver rebut informació de la DGES. Es proposa realitzar nova reclamació davant la GAIP i realitzar una nova ronda amb els grups parlamentaris sobre aquesta qüestió i la implementació general de la llei RGC.

Davant la resposta de la DGES a l'última resolució de la GAIP es constata que les persones que han realitzat recursos al contenciós administratiu o el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya un alt percentatge està obtenint la resolució favorable de les instàncies de la DGES. A més d'estudiar amb més detall la resposta de la DGES, es proposa fer una campanya informativa per animar les persones a qui s'ha denegat la sol·licitud de la RGC a presentar el corresponent recurs o demanda.

 

3.- Proposta de reunió de la Comissió del Govern RGC als grups parlamentaris.

Davant la informació que la Comissió de Govern de la RGC ha proposat una reunió amb els grups parlamentaris, pendent de conèixer concreció de data i lloc, es proposa tenir una ronda amb els grups parlamentaris per fer-los arribar les nostres peticions i aclariments per a aquesta reunió.

 

4.- Preparació participació en el II Festival de marees i moviments socials.

S'informa de la preparació del II Festival de marees i moviments socials el proper dissabte 5 d'octubre al parc de l'Espanya Industrial de 10 a 20 hores.

La Comissió Promotora de la RGC tindá carpa i es proposa dur guies informatives. Xan da Torre s'encarrega d'això. Es proposa quedar a les 8:30 hores del matí per muntar la carpa i realitzar les tasques preparatòries del festival.

En el II festival la Comissió Promotora de la RGC proposarà al conjunt de moviments socials un compromís per donar suport i participar en les pròximes convocatòries d'acció que es decideixin pel ple compliment de la llei RGC.

 

5.- Punts d'assessorament

Enrique Elejalde proposa reforçar l'assessorament presencial, donades les dificultats d'explicació i assessorament a través del correu electrònic, deixant aquest per a aquells casos de persones que no tinguin un assessorament presencial proper. Es proposa rellançar la informació sobre els punts d'assessorament presencials.

 

ACORDS

- Fer les gestions indicades en el punt 1 de l'Acta

- Realitzar una nova nota davant la GAIP davant l'incompliment reiterat de la primera resolució. Presentar nova reclamació davant la GAIP davant l'incompliment de la moció XII aprovada pel Parlament. Fer comunicat animant a les persones sol·licitants que han vist denegada la prestació a presentar el corresponent recurs al contenciós administratiu o demanda davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

- Gestionar nova ronda davant els grups parlamentaris per tractar de les noves esmenes i de la reunió amb la Comissió de Govern.

- Participar amb els nostres materials informatius i propostes en el II Festival de Marees i moviments socials.

- Recomanar l'assessorament presencial.

 

Nota: Per problemes d'agenda, coincidència mobilització pensionista, xerrades sobre RGC, la propera reunió de la Comissió Promotora s'ajorna al dimecres 23 d'octubre.

Propera reunió dimecres 23 de octubre 2019 a les 17:00 h. en local d'FAVB carrer Obradors 8-10 (prop estació de metro Jaume I Línia IV o Drassanes Línia III)

 

Barcelona, 2 octubre 2019

Redacta Acta: Diosdado Toledano

 

#catsensepobresa y Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

 

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:   Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

 

Joomla templates by a4joomla