Comunicats  Actes  Guies  Presentació ILP  Donacions  Video  Premsa  Contacteu

 

2022-09-16 Reunió amb els Grups Parlamentaris per l'actualizació de l'IRSC

CONTUNUA LA

CAMPANYA DE SOLIDARITAT ABONAMENT COSTES SENTÈNCIA REGLAMENT LLEI RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

COMUNICAT:

Apel·lem a la vostra solidaritat per contribuir a abonar aquestes costes. Aquestes aportacions s' han d' efectuar al Nº de Compte de la Comissió Promotora RGC:

ES47 3025 0001 1714 3351 6817

Indicant finalitat "aportació" i el nom de l'entitat o persona solidària.

Gràcies per la vostra solidaritat. Seguirem actius més que mai en la defensa dels drets de la ciutadania, especialment de les persones més vulnerables.

Barcelona, juliol 2022

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

 

2022-08-07 RELACIÓ APORTACIONS SOLIDÀRIES COSTES SENTÈNCIA RECURS AL REGLAMENT LLEI RGC

Gràcies a la solidaritat de 27 persones i organitzacions cíviques i socials, des del 24 de juliol fins a finals d'agost, s'ha recollit 1.650 euros, és a dir, el 55% de les costes. Rellançem a partir d'avui la campanya per assolir els 3.000 euros de les costes.

2022-03-31 Registre Recordatori PARLAMENT actualitzacio urgent IRSC i sol.licitud reunio

 

Recurs al TSJC sobre el reglament de la lley RGC

 

2021-05-21 IMPORTANTE SENTENCIA DEL JUZGADO DE LO SOCIAL Nº 28 DE BARCELONA FAVORABLE A LA DEMANDA DE DANIEL CEDRUN

Solidaritat!. Video Marea TV

 
Sol·licitud d’ofici de l’Ingrés mínim vital per als perceptors de la Renda garantida de ciutadania

 

 

ACTA N º 133

 

Assisteixen a la reunió:Gayane Arilbelujan, Erika Fabregat, Miquel Ibarz, Lo Ceco, Patrizia Manzo, Laura Marino, Mª Carmen Montserrat, Joan Miquel Ortiz, Manuel Ortiz, Valentín Redondo, Juanjo Salbia, Diosdado Toledano i Xan Da Torre. Justifiquen absència: Josep Busquets, Enrique Elejalde, Ramón Franquesa, Enrique García,Neus Escofet, Sixte Gargante,Juan Ramón Martín, Eloy Navarro, Manel Navarro, Ignacio Nieto, Pepe Rodado, i Najat Yedri.

 

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Informació mocions aprovades en ajuntaments.

2.- Situació esborrany reglament i aportacions.

3.- Publicació noves dades pel Departament de Treball implementació RGC

4.- Preparació concentració 7 de febrer i propostes per al 7 de març

5.- Nous punts d'assessorament

6.- Informació debat PR el 30 gener 2019 al Parlament

 

1.- Informació mocions aprovades en ajuntaments.

En el marc de la campanya per promoure mocions als ajuntaments de Catalunya en suport de la plena implementació de la RGC (per auquesta tasca es va distribuir un model de moció des de la Comissió Promotora), s'han obtingut els primers resultats:

- Moció aprovada per unanimitat en el Ple de l'ajuntament de Santa Coloma de Gramenet de 28 de gener 2019 (s'adjunta amb la present acta la moció aprovada en format PDF)

- Moció aprovada en el ple de l'ajuntament de Cornellà el 31 de gener 2019

- Moció aprovada en el ple de l'ajuntament de Santa Perpètua de la Mogoda el 31 de gener el 2019.

Estan en marxa la presentació de mocions similars en altres ajuntaments, el 19 de febrer a Vilafranca del Penedès, l'última setmana del mes a Barcelona ciutat.

La Comissió Promotora felicita els ajuntaments que han aprovat aquestes mocions.

 

2.- Situació esborrany reglament i aportacions.

El 25 de gener, la representació de la Comissió Promotora de la RGC rep la comunicació de la Direcció d'Economia Social, el Tercer Sector, les cooperatives i la Autoempresa amb l'últim esborrany de Reglament, diversa documentació annexa, així com les indicacions i email per a realitzar les al·legacions.

En una primera reunió de treball, on participen Sixto, Juanjo i Diosdado, s'estableix el calendari de treball per a realitzar una valoració detallada del nou reglament, i el document d'al·legacions corresponent. El document d'al·legacions ha de ser presentat abans del venciment del termini de 15 dies hàbils a comptar des del 25 de gener.

Tant el document de valoració, com les al·legacions seran distribuïdes entre els membres de la Comissió promotora, entitats socials, municipals i grups parlamentaris

 

3.- Publicació noves dades pel Departament de Treball implementació RGC

S'informa que després d'un buit informatiu al web del Departament de Treball des 15 de setembre de de 2018, sobre les dades d'implementació de la RGC, s'han publicat les principals dades actualitzades l'11 de gener de el 2019.

En aquesta documentació s'informa que les noves sol·licituds des de 15 de setembre de 2017 ascendeixen a 133.746, i 29.094 expedients vigents. Les sol·licituds aprovades de RGC i complements de prestacions des de 15 de setembre 2018 a 11 de gener 2019 sumen 4.847 (en el període anterior 15 setembre 2017 a 15 setembre 2018 s'havien aprovat 5.621). La suma total de noves sol·licituds aprovades, conjuntament d'RGC i complements prestacions des 2017.09.15 a 2019.01.11 ascendeix a 10.468. D'aquesta quantitat no es té informació del nombre que s'abona realment (després de descomptar els casos en què s'hagi trobat feina, i de suspensió i extinció d'expedients).

No obstant això, no es desglossa el nombre de sol·licituds aprovades en prestacions de RGC, i complements de RGC, el que dificulta la valoració.

Es reconeix la presentació de 9.300 recursos d'alçada, dels quals només s'han resolt i notificat 1.260, i només s'han aprovat 109 recursos. La nova dada de l'informe, que desmenteix la seva negativa a reconèixer l'incompliment del silenci positiu en la seva resposta a la sol·licitud d'informació pública registrat el 31 d'agost 2018, és que ara es reconeix l'existència de 320 reclamacions per silenci positiu, s'han revisat 137, i s'han estimat 11 de les reclamacions.

 

4.- Preparació concentració 7 de febrer i propostes per al 7 de març

La concentració prevista per al 7 de febrer s'iniciarà amb una informació de la situació i incompliments de la llei RGC, prosseguirà amb els testimonis de persones sol·licitants a qui s'ha denegat la prestació, o se'ls marea amb requeriments de documentació innecessaris, i finalitzarà amb intervencions de moviments socials, com Marea Pensionista, que donen suport a la concentració.

Es distribueix la logística de l'acte, pancarta, equip de so, enregistrament de la concentració de l'acte, etc.

Es proposen noves idees per a la concentració del proper 7 de març.

 

5.- Nous punts d'assessorament

S'informa de la petició i oferiment de persones voluntàries per crear un nou punt d'assessorament a Manresa.

 

6.- Informació debat PR el 30 gener 2019 al Parlament

S'informa que representants parlamentaris de CUP i Ciutadans van comunicar a un representant de la Comissió Promotora el rebuig parlamentari a una Proposta de resolució (PR) de Ciutadans al Parlament de Catalunya, que recollia denúncies registrades per la Comissió promotora sobre les causes de l'important nombre de sol·licituds que no subscrivien la realització de plans d'inserció social i/o laboral, renunciant des del principi al complement de 150 euros mensuals. L'existència de testimonis de persones sol·licitants d'RGC, que havien estat orientats a les oficines del SOC a no subscriure aquests plans, havien generat lògica preocupació a la Comissió Promotora.

El contingut del punt 1 d'aquesta PR, que va ser rebutjat, en comptar només amb els vots a favor de Ciutadans i CUP, en contra de JuntsxCat i ERC, i les abstencions del PP, PSC i A Comu-Podem, diu el següent : "Realitzar, en un termini màxim de 3 mesos des de l'aprovació d'aquesta resolució, un estudi sobre els motius que porten a les persones que han sol·licitat la Renda garantida de Ciutadania a no acollir-se a la Prestació Complementària d'Activació i Inserció (PCAI) . "

Després de conèixer aquesta informació, es proposa fer gestions cap als grups parlamentaris i sol·licitar-los que informin i consultin a la Comissió Promotora sobre els temes relatius a la Renda Garantida de Ciutadania, amb l'objectiu d'evitar que, iniciatives com aquesta PR, el contingut recollia inquietuds manifestades per aquesta Comissió Promotora, siguin rebutjades.

 

ACORDS

- Expressar el reconeixement als ajuntaments que han aprovat mocions de suport a la plena implementació de la RGC. Estendre la seva presentació a altres ajuntaments.

- Presentar les al·legacions que corresponguin a l'esborrany del reglament de la llei RGC dins el termini indicat, i distribuir-al conjunt d'entitats socials i grups parlamentaris.

- Preparar l'acte del 7 de febrer amb el desenvolupament indicat

- Reforçar les vies de diàleg i consultes amb els grups parlamentaris amb l'objectiu de fer respectar plenament la llei RGC.

 

Propera reunió de la Comissió Promotora dimecres 20 de febrer 2019 a les 17:00 h. en local d'FAVB carrer Obradors 8-10 (prop estació de metro Jaume I Línia IV o Drassanes Línia III)

 

 

Barcelona, 8 febrer 2019

Redacta Acta: Diosdado Toledano

 

#catsensepobresa Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

 

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:   Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Joomla templates by a4joomla