Comunicats  Actes  Guies  Presentació ILP  Donacions  Video  Premsa  Contacteu

PER DEFENSAR LA LLEI DE LA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA I LA SEVA PLENA IMPLEMENTACIÓ
PEL DRET DE LES PERSONES VULNERABLES
APORTA LA TEVA SOLIDARITAT A LA DEMANDA EN MARXA

Las aportaciones para cubrir los gastos para las demandas en preparación se efectuarán al nº de cuenta de la Comisión Promotora indicando finalidad “aportación gasto demanda” y el nombre de la entidad o persona solidaria. 

Aportaciones al Nº Cuenta:            ES47 3025 0001 1714 3351 6817

 

RELACIÓN DE ENTIDADES Y PERSONAS QUE HAN REALIZADO APORTACIONES SOLIDARIAS PARA CUBRIR LOS GASTOS DE LA DEMANDA CONTRA EL REGLEMANTO DE LA LEY RGC AL TRIBUNAL DEL CONTENCIOSO ADMINISTRATIVO DE CATALUÑA

 

2020-06-01 PRIMERS COMENTARIS SOBRE EL RDL DE L’INGRÉS MÍNIM VITAL

Comissió de govern de la llei de la Renda Garantida de Ciutadania

La Renda Garantida de Ciutadania imprescindible davant la pandèmia

Els 'comuns' plantegen un decret llei per agilitzar la renda garantida durant el coronavirus
 TRÀMITS DE RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA (COVID-19)

AVÍS

L'assessorament presencial sobre la Renda Garantida de Ciutadania que es realitza els dijous de 17 a 19 hores al local de la FAVB es suspèn per tancament d'aquest local com a conseqüència de les restriccions de mobilitat pel Covid-19.

En el seu lloc, es procedeix a realitzar l'assistència per via telemàtica escrivint a l'e-mail:

asesoriargc@gmail.com

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

 

2020-03-02 Requeriment que exigeix el total i immediat compliment de la Resolució 114/2019 de 28 de febrer de 2019 de la GAIP

2020-02-28 PROPOSTA DE MODIFICACIÓ DEL ART 26 "RESOLUCIÓ ADMINISTRATIVA DE LES SOL·LICITUDS"

2020-02-07 Declaracion del relator de la ONU tras su visita a España.

 

ASSESSORAMENT COL·LECTIU / ASESORAMIENTO COLECTIVO

¡DEFIENDE TUS DERECHOS! Les persones o les famílies que es troben en situació de pobresa tenen dret a accedir a una renda garantida de ciutadania que els asseguri els mínims d’una vida digna”. Estatut de Catalunya, en el seu article 24.3

 asesoriargc@gmail.com   www. rendagarantidaciutadana.net   @ILPRendaGC ILP de la Renda Garantida Ciutadana

Entrevista TV3  LA LLARGA LLUITA PER LA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

 

 

Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania   20/02/2019

ACTA N º 134

 

Assisteixen a la reunió:Patrizia Manzo, Manuel Ortiz, Diosdado Toledano, Xan Da Torre i Najat Yedri.Justifiquen absència: Josep Busquets, Erika Fabregat, Miquel Ibarz, Enrique Elejalde, Ramón Franquesa, Enrique García, Sixte Gargante, Juan Ramón Martín, Laura Marino, Mª Carmen Montserrat, Joan Miquel Ortiz, Valentín Redondo, Pepe Rodado i Juanjo Salbia.

 

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Informació resolució denegatòria sol·licitud informació pública i proposta.

2.- Registre de les al·legacions de la Comissió Promotora a l'esborrany de reglament de la llei RGC. Noves al·legacions d'altres entitats.

3.- Declaracions del Síndic de Greuges de Catalunya

4.- Informació nova moció aprovada en ajuntament de Vilafranca del Penedès.

5.- Preparació concentració 7 de març i propostes

6.- Propostes de compromisos de solidaritat

 

1.- Informació resolució denegatòria sol·licitud informació pública i proposta.

Amb data de 15 de febrer es va rebre la resolució denegatòria del Departament de Treball a la sol·licitud d'informació pública registrada per la Comissió Promotora el 15 de gener 2019. En aquesta resolució es considera abusiva la sol·licitud d'informació presentada, i en els fonaments de dret es posa en qüestió la bona fe de la sol·licitud, entre altres consideracions.

Es valora la trajectòria de les sol·licituds d'informació pública presentades i les respostes obtingudes del Departament de Treball, particularment la que es va registrar el 31 d'agost de 2018, i que a hores d'ara es troba en procés de resolució al GAIP després d'haver presentat la corresponent reclamació.

Es descriuen les diverses manipulacions informatives sobre les dades de la implementació de la llei RGC, i la necessitat d'obtenir una informació clara i suficient per a poder avaluar correctament la implementació de la llei. La sol·licitud registrada el passat 15 de gener preguntava sobre dades que permetin una avaluació més fonamentada d'aquesta implementació.

La resolució denegatòria només es pot entendre com una expressió reiterada d'opacitat pel Departament de Treball en la implementació de la llei RGC.

Com a resposta, en el terreny legal, a la resolució denegatòria es consideren els procediments legals de recurs potestatiu o reclamació al GAIP. Es proposa consultar a l'advocat Marc Vilar sobre el procediment legal que s'ha d'emprendre, i posar-lo en marxa tenint en compte el termini legal.

 

2.- Registre de les al·legacions de la Comissió Promotora a l'esborrany de reglament de la llei RGC. Noves al·legacions d'altres entitats.

S'informa del registre legal el 11 de febrer 2019 de les al·legacions presentades per la Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania a l'esborrany de reglament de la llei RGC.

En compliment de l'acord de la reunió anterior, tant el document d'al·legacions, com el de valoració, ha estat distribuït àmpliament entre els membres de la Comissió Promotora, de les entitats socials i cíviques que col·laboren, grups parlamentaris i mitjans de comunicació.

Amb posterioritat hem tingut coneixement i facilitat la seva distribució, de les al·legacions presentades per la Federació de Municipis de Catalunya (registrades el 13 de febrer al 2019), i per Podem.

 

3.- Declaracions del Síndic de Greuges de Catalunya

Es valora positivament les declaracions del Síndic de Greuges de Catalunya del passat 11 de febrer sobre les 600 queixes rebudes de sol·licitants de la Renda Garantida de Ciutadania, lamentant la deficient gestió de l'administració i criticant l'excessiva burocràcia. Veure links:

https://www.elperiodico.com/es/sociedad/20190211/sindic-tercer-sector-acusan-govern-poner-trabas-renta-garantizada-7298406

https://www.social.cat/noticia/9636/les-politiques-socials-centren-una-de-cada-tres-queixes-al-sindic-de-greuges

Es proposa acumular les diverses reclamacions i al·legacions en curs, al costat de les signatures recollides, per fer una pròxima entrega al Síndic de Greuges.

 

4.- Informació nova moció aprovada en ajuntament de Vilafranca del Penedès.

S'informa de l'aprovació el 19 de febrer de 2019 d'una nova moció de suport al ple compliment de la llei de la RGC per l'ajuntament de Vilafranca del Penedès.

S'expressa el reconeixement a aquest ajuntament, i es queda a l'espera d'obtenir el document final aprovat.

 

5.- Preparació concentració 7 de març i propostes

Es fa una ronda de propostes sobre l'organització de la concentració prevista per al dijous 7 de març a les 11 hores, davant del Departament de Treball en carrer Sepúlveda nº148 / cantonada amb Villarroel.

Es sol·liciten lemes per als cartells a portar a la concentració, els quals acabaran de concretar-se en la propera reunió. S'informa que es procedirà a presentar la comunicació al departament d'interior.

S'exposa una proposta de mobilització més contundent en el mitjà termini, que es debatrà a la propera reunió.

 

6.-Propostes de compromisos de solidaritat

S'informa de les iniciatives de diverses campanyes i mobilitzacions que susciten un ampli consens, i que es proposa que la Comissió Promotora de la RGC manifesti el seu suport a:

- Condonació del deute de pobresa energètica. Concentració a Pl. Sant Jaume, a les 19:30 hores el 20 de febrer, convocada per l'Aliança contra la pobresa energètica.

- Campanya per una gestió de l'aigua pública i democràtica. Participació en l'assemblea general convocada el 22 de febrer, a les 18:30 hores al Centre cívic Cotxeres de Sants.

- Mobilització de les dones del 8 de març

 

ACORDS

- Presentar la corresponent iniciativa legal, després de l'oportuna consulta jurídica, en resposta a la resolució denegatòria a la sol·licitud d'informació pública registrada el 15 de gener el 2019.

- Acumular nova documentació per a fer entrega al Síndic de Greuges de Catalunya.

- Preparar la concentració convocada per al dijous 7 de març a les 11 hores davant de Departament de Treball (Sepúlveda 148, cantonada amb Villarroel).

- Donar suport a les campanyes i mobilitzacions propostes

 

Propera reunió de la Comissió Promotora dimecres 27Josep Busquets, Erika Fabregat, Miquel Ibarz, Enrique Elejalde, Ramón Franquesa, Enrique García, Sixte Gargante, Juan Ramón Martín, Laura Marino, Mª Carmen Montserrat, Joan Miquel Ortiz, Valentín Redondo, Pepe Rodado i Juanjo Salbia.

 de febrer 2019 a les 17:00 h. en local d'FAVB carrer Obradors 8-10 (prop estació de metro Jaume I Línia IV o Drassanes Línia III)

 

Barcelona, 21 febrer 2019

Redacta Acta: Diosdado Toledano

#catsensepobresa Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

 

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:   Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Joomla templates by a4joomla