Imprimeix
Categoria: Actes
Vist: 2303

Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania   27/02/2019

ACTA N º 135

 

Assisteixen a la reunió:Erika Fabregat, Enrique García, Miquel Ibarz, Patrizia Manzo, Joan Miquel Ortiz, Manuel Ortiz, Valentín Redondo, Juanjo Salbia i Diosdado Toledano. Justifiquen absència: Josep Busquets, Enrique Elejalde, Ramón Franquesa, Enrique García, Sixte Gargante, Juan Ramón Martín, Laura Marino, Mª Carmen Montserrat, Pepe Rodado, Xan Da Torre i Najat Yedri.

 

Proposta d'Ordre del dia:

 

1.- Esborrany document d'observacions i propostes sobre l'Informe d'aplicació i efectivitat del Departament de Treball, Afers socials i Famílies.

2.- Preparació concentració dijous 7 de març 2019.

3.- Mocions als ajuntaments

4.- Actes informatius sobre la RGC

 

1.- Esborrany document d'observacions i propostes sobre l'Informe d'aplicació i efectivitat del Departament de Treball, Afers socials i Famílies.

 

Després distribuir entre l'equip de treball un primer esquema de document d'observacions sobre l'informe, es comunica la distribució d'un esborrany de document. S'explica els principals aspectes del contingut, valoració de l'efectivitat de la implementació de la llei RGC sobre la pobresa severa a Catalunya, valoració del percentatge de sol·licituds rebutjades prenent com a referència les dades referent a la RMI, valoració de l'evolució dels nombres i percentatges de sol·licituds aprovades i rebutjades, valoració de l'absència o silenci d'informacions necessàries en l'Informe, conclusions i propostes adreçades als grups parlamentaris, ajuntaments i entitats socials.

Després d'una primera ronda, s'aporten propostes a l'esborrany com la inclusió de la comissió d'investigació parlamentària, i s’ acorda un termini de 48 hores per aportar noves propostes o modificacions.

Un cop estigui finalitzat el document d'observacions i propostes, es proposa el seu registre al Parlament, distribuir àmpliament, i gestionar una nova reunió o ronda amb els grups parlamentaris, així com altres iniciatives informatives.

 

2.- Preparació concentració dijous 7 de març  2019.

 

El 27 de febrer s'ha presentat la corresponent comunicació al Departament d'Interior sobre la convocatòria de concentració del dijous 7 de març.

S'exhibeix una careta de Vendetta per posar-la en la concentració i es proposa adquirir una trentena.

S'informa de l'elaboració d'un cartell de convocatòria de la concentració. Es proposa donar-li màxima difusió.

Es proposa comunicar invitació a la concentració a altres entitats com PAH, APE, Marea Pensionista, etc.

Es proposa diversos lemes per a les pancartes en grandària dina 2, una part de les quals les realitzarà Patrizia, i la resta en la propera reunió prevista per al 6 de març: Entre els lemes es plantegen referències al fet que la pobresa té rostre de dona. Contrastar les dades de pobresa a Catalunya amb el nombre de sol·licituds rebutjades i aprovades. Denunciar que la Conselleria de Treball roba els nostres drets en denegar les sol·licituds massivament. Denunciar l'opacitat i mentides en les informacions del Departament de Treball sobre les dades d'implementació de la llei RGC., Etc. S'enviarà una proposta de lemes en breu.

 

3.- Mocions als ajuntaments

 

El company Valentí del Prat de Llobregat informa que el proper 13 de març es debatrà en el ple de l'ajuntament de la localitat una moció similar a les aprovades. S'insisteix en la inclusió en la proposta de moció de l'actualització de l'IRSC el qual està congelat des de 2010. (després de la reunió Valentí confirma aquesta inclusió en la moció)

Nota: Hores després de finalitzada la reunió es rep la informació que l'ajuntament de Badia del Vallès ha aprovat en el ple la moció de suport a la RGC.

 

4.- Actes informatius sobre la RGC

Agenda d'propers actes informatius sobre la RGC:

- Dissabte 2 de març, a les 10 hores, al Seminari conciliar, carrer Diputació 231, ponent Diosdado.

- Dimecres 6 de març a Terrassa, ponent Juanjo Salbia (pendent hora i lloc)

- Divendres 15 de març, 18 hores, a Vilanova i la Geltrú (pendent lloc), ponent Diosdado

- Dijous 21 de març, 18:30 hores a Sant Adrià del Besòs (pendent lloc).

 

ACORDS

- Finalitzar document d'observacions i propostes a l'Informe d'aplicació i efectivitat de la llei RGC, i registrar-lo en el Parlament la setmana que ve, així com gestionar reunió o ronda amb els grups parlamentaris.

- Comunicar el nostre reconeixement als ajuntaments que han aprovat mocions i prosseguir la seva presentació en l'àmbit municipal

- Adquirir 30 caretes de vendetta per a la concentració del 7 de març. Comunicar invitació a les entitats socials solidàries.

 

Propera reunió dimecres 6 de març 2019 a les 17:00 h. en local d'FAVB carrer Obradors 8-10 (prop estació de metro Jaume I Línia IV o Drassanes Línia III)

 

Barcelona, 28 febrer 2019

 

Redacta Acta: Diosdado Toledano

#catsensepobresa Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

 

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:   Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.