Comunicats  Actes  Guies  Presentació ILP  Donacions  Video  Premsa  Contacteu

PER DEFENSAR LA LLEI DE LA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA I LA SEVA PLENA IMPLEMENTACIÓ
PEL DRET DE LES PERSONES VULNERABLES
APORTA LA TEVA SOLIDARITAT A LA DEMANDA EN MARXA

Las aportaciones para cubrir los gastos para las demandas en preparación se efectuarán al nº de cuenta de la Comisión Promotora indicando finalidad “aportación gasto demanda” y el nombre de la entidad o persona solidaria. 

Aportaciones al Nº Cuenta:            ES47 3025 0001 1714 3351 6817

 

RELACIÓN DE ENTIDADES Y PERSONAS QUE HAN REALIZADO APORTACIONES SOLIDARIAS PARA CUBRIR LOS GASTOS DE LA DEMANDA CONTRA EL REGLEMANTO DE LA LEY RGC AL TRIBUNAL DEL CONTENCIOSO ADMINISTRATIVO DE CATALUÑA

 

2020-06-01 PRIMERS COMENTARIS SOBRE EL RDL DE L’INGRÉS MÍNIM VITAL

Comissió de govern de la llei de la Renda Garantida de Ciutadania

La Renda Garantida de Ciutadania imprescindible davant la pandèmia

Els 'comuns' plantegen un decret llei per agilitzar la renda garantida durant el coronavirus
 TRÀMITS DE RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA (COVID-19)

AVÍS

L'assessorament presencial sobre la Renda Garantida de Ciutadania que es realitza els dijous de 17 a 19 hores al local de la FAVB es suspèn per tancament d'aquest local com a conseqüència de les restriccions de mobilitat pel Covid-19.

En el seu lloc, es procedeix a realitzar l'assistència per via telemàtica escrivint a l'e-mail:

asesoriargc@gmail.com

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

 

2020-03-02 Requeriment que exigeix el total i immediat compliment de la Resolució 114/2019 de 28 de febrer de 2019 de la GAIP

2020-02-28 PROPOSTA DE MODIFICACIÓ DEL ART 26 "RESOLUCIÓ ADMINISTRATIVA DE LES SOL·LICITUDS"

2020-02-07 Declaracion del relator de la ONU tras su visita a España.

 

ASSESSORAMENT COL·LECTIU / ASESORAMIENTO COLECTIVO

¡DEFIENDE TUS DERECHOS! Les persones o les famílies que es troben en situació de pobresa tenen dret a accedir a una renda garantida de ciutadania que els asseguri els mínims d’una vida digna”. Estatut de Catalunya, en el seu article 24.3

 asesoriargc@gmail.com   www. rendagarantidaciutadana.net   @ILPRendaGC ILP de la Renda Garantida Ciutadana

Entrevista TV3  LA LLARGA LLUITA PER LA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

 

 

Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania   03/04/2019

ACTA N º 138

 

Assisteixen a la reunió:Enrique García, Miquel Ibarz,Laura Marino, Manuel Ortiz, Juanjo Salbia, Diosdado Toledano i Najat Yedri. Justifiquen absència: Josep Busquets, Erika Fabregat, Sandra Filippella, Ramón Franquesa, Sixte Gargante, Patrizia Manzo, Laura Marino, Mª Carmen Montserrat, Joan Miquel Ortiz, Valentín Redondo, Pepe Rodado i Xan Da Torre.

 

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Informació registre nova sol·licitud d'informació pública.

2.- Informació situació reclamacions i compliment resolucions GAIP

3.- Renovació abonament del web

4.- Informació actes realitzats, agenda nous actes

5.- Informació mocions en ajuntaments de Catalunya

6.- Propostes de gestions i iniciatives.

7.- Modificació data convocatòria Assemblea general

 

1.- Informació registre nova sol·licitud d'informació pública

S'informa del registre aquest mateix dia 3 d'abril d'una nova sol·licitud d'informació pública sobre la situació dels recursos d'alçada, reclamacions de silenci positiu i recursos al contenciós administratiu. S'adjunta amb la present acta el document de sol·licitud en format pdf.

 

2.- Informació situació reclamacions i compliment resolucions GAIP

Fins a la data del 3 d'abril no s'ha rebut la resposta de la Direcció d'Economia social en compliment de la Resolució del GAIP de 28 de febrer que obliga a contestar en el termini de 20 dies hàbils a les preguntes de la sol·licitud d'informació pública registrada el 31 d'agost de 2018. Es proposa fer gestions davant el GAIP davant la falta de compliment de la Resolució.

D'altra banda, la següent reclamació davant el GAIP està en fase de tramitació.

 

3.- Renovació abonament del web

Davant el venciment del termini per renovar l'abonament del web de la Renda Garantida de Ciutadania es proposa ampliar la seva capacitat d'emmagatzematge, així com l'abonament corresponent.

 

4.- Informació actes realitzats, agenda nous actes

S'informa dels actes informatius celebrats al barri de la Mina a Sant Adrià del Besòs el passat 28 de març, ia Figueres el dilluns 1 d'abril. En ambdós actes hi va haver una important participació d'activistes i persones afectades per denegacions de sol·licituds de prestació de RGC, que van confirmar en descriure els motius exposats en les resolucions denegatòries el caràcter injust d'aquestes. Per exemple, cas de denegació per tenir l'habitatge habitual de propietat (sense propietat d'altres habitatges) quan la llei de la RGC estableix que això no és motiu per denegar l'accés a aquest dret.

En l'acte de Figueres es va anunciar la constitució d'una "Plataforma d'afectats per la Renda Garantida del Gironès", també es va aprovar en finalitzar l'acte una Carta dirigida al Molt Honorable senyor President de la Generalitat de Catalunya Quim Torra. S'adjunta aquesta carta amb l'acta en format pdf.

S'informa de la convocatòria d'un nou acte on es convida la presència de la Comissió Promotora de la RGC el dissabte 13 d'abril a la localitat de Sant Fost Campsentelles. Es proposa que Miquel Ibarz o Manuel Ortiz en funció de la seva disponibilitat participin.

Enrique García informa d'un acte en Nou barris de Barcelona on serà present el Síndic de Greuges de Catalunya. Es proposa que assisteixi un membre de la Comissió Promotora.

 

5.- Informació mocions en ajuntaments de Catalunya

El Ple de l'ajuntament de Barcelona celebrat el divendres 29 de març va aprovar una declaració institucional de suport al compliment de la llei de la RGC en termes similars a les mocions aprovades per altres ajuntaments. Aquesta Declaració va comptar amb la signatura de la majoria de grups municipals de l'ajuntament de Barcelona, ​​excepte d'ERC i PDeCAT que no van signar. La Delegació de la Comissió Promotora va seguir el desenvolupament del Ple des de la tribuna de persones convidades. Després de finalitzar el Ple la delegació es va fer la foto amb l'alcaldessa Ada Colau, la tinent d'alcalde Laia Ortiz i representants municipals de Ciutadans i PSC. S'adjunta arxiu de la foto.

 

6.- Propostes de gestions i iniciatives

Després de donar a conèixer la queixa rebuda sobre l'error en l'abonament del complement de pensió no contributiva es proposa fer gestions davant l'equip d'advocats que assessora la Comissió Promotora.

També es proposa fer gestions cap als grups parlamentari, particularment el PSC, per obrir un canal de diàleg amb el ministeri corresponent sobre l'aplicació de les normes estatals que limiten els complements de les prestacions socials en un 35%, amb l'objectiu d'afavorir la derogació d'aquest límit o la seva modificació a l'alça, així com augmentar l'IPREM d'acord amb els increments de l'IPC, i de l'augment del salari mínim interprofessional. També per abordar els continguts, compatibilitats i efectes sobre la llei de RGC dels compromisos electorals sobre ingressos mínims.

 

7.- Modificació data convocatòria Assemblea general

A causa de la manca de disponibilitat de local es descarten les dates del 24 i 25 d'abril per realitzar l'Assemblea general. S'està a l'espera de confirmació de la reserva de la sala per al divendres 3 de maig. Quant hagi confirmació es procedirà a enviar la convocatòria d'Assemblea General.

 

ACORDS

- Realitzar gestions sobre el compliment de la resolució del GAIP de 28 febrer 2019.

- Contractar ampliació d'emmagatzematge de la web i abonar renovació.

- Continuar els treballs per a noves mocions de suport a altres ajuntaments

- Fer gestions amb l'equip d'advocats sobre la queixa respecte de la quantia dels complements.

- Reunir-se amb els grups parlamentaris, especialment amb el PSC, per tractar els aspectes del punt 6 de l'Acta.

- Convocar Assemblea General un cop hagi confirmació de reserva de local per al 3 de maig.

 

Propera reunió dimecres 24 abril 2019 a les 17:00 h. en local d'FAVB carrer Obradors 8-10 (prop estació de metro Jaume I Línia IV o Drassanes Línia III)

 

Barcelona, 4 abril 2019

 

Redacta Acta: Diosdado Toledano

#catsensepobresa Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

 

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:   Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Joomla templates by a4joomla