Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía   24/04/2019

ACTA N º 139

 

Assisteixen a la reunió:Enrique Elejalde, Miquel Ibarz, Patrizia Manzo, Ramón Masqué, Xavier Motis, Manuel Ortiz, Juanjo Salbia, Diosdado Toledano i Xan Da Torre. Justifiquen absència: Josep Busquets, Erika Fabregat, Sandra Filippella, Ramón Franquesa, Enrique García, Sixte Gargante, Laura Marino, Mª Carmen Montserrat, Joan Miquel Ortiz, Valentín Redondo, Pepe Rodado i Najat Yedri.

 

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Decret constitució comissió de govern de la Llei RGC

2.- Campanya publicitària del govern de la Generalitat sobre la implementació de la RGC

3.- Resolució del GAIP i termini de compliment

4.- Contractació serveis Deloitte per la Direcció General d'Economia Social.

5.- Informació punts d'assessorament i dictamen Comissió Jurídica Assessora Generalitat Catalunya

6.- Diversos: Renovació de la web i proposta ajornament Assemblea General RGC

 

1.- Decret constitució comissió de govern de la Llei RGC

S'informa que el passat 2 d'abril es va aprovar el Decret 78/2019 de creació i regulació de la Comissió de Govern de la RGC. 

Veure:http://m.gencat.cat/mobi_dogc/AppJava/pages/Content.htm?numDOGC=7847&versionId=1736538&dateDOGC=4.4.2019&contentId=845998&devicePixelRatio=3&viewportWidth=360&viewportHeight=360&activeGPS=true#_

Es proposa sol·licitar a l'esmentada Comissió de govern, en aplicació de la "Llei de Transparència, accés a la informació i bon govern de la Generalitat de Catalunya, la documentació informativa i de propostes de manera sistemàtica i àgil, així com els canals perquè la Comissió Promotora RGC pot participar en l'elaboració de propostes i decisions que faci realitat el "bon govern". Aquesta sol·licitud es donarà a conèixer a les entitats que formen part d'aquesta Comissió de Govern perquè donin compliment a les obligacions que estableix la Llei de Transparència.

 

2.- Campanya publicitària del govern de la Generalitat sobre la implementació de la RGC

Davant la publicació el passat 15 d'abril a diversos diaris d'unes "pàgines especials" on el govern de la Generalitat ofereix dades maquillats i errònies sobre la implementació de la llei RGC, es dóna lectura a un esborrany de Comunicat de la Comissió Promotora de la RGC on es desmenteix les falsedats i aclareix la situació. Després de la seva lectura s'aprova per unanimitat. Dit comunicat es difondrà a partir del 25 d'abril.

 

3.- Resolució del GAIP i termini de compliment

El GAIP va aprovar l'ampliació del termini perquè la Direcció General d'Economia Social (DGES) compleixi amb els termes de la Resolució 114/2019. Aquest termini venç demà 25 d'abril. Es valora que fer si la DGES no fa efectiva la resolució en aquest termini. En aquest cas es proposa posar-se en contacte amb el GAIP perquè es faci efectiva immediatament la resolució.

 

4.- Contractació serveis Deloitte per la Direcció General d'Economia Social.

La informació publicada per "El Periódico" sobre la contractació dels serveis de l'empresa Deloitte per posar ordre a la RGC ha provocat lògica inquietud entre el personal del Departament de Treball, com entre les entitats socials i cíviques, tant sobre la naturalesa del seu comesa, el cost de la seva contractació, i per la trajectòria esquitxada d'escàndols i irregularitats de l'empresa Deloitte. 

Veure:https://www.elperiodico.com/es/sociedad/20190423/generalitat-externaliza-gestion-renta-garantizada-consultoria-deloitte-7413257

Es proposa sol·licitar a través de la llei de Transparència totes les dades sobre la contractació i tasques concretes assignades per la DGES a Deloitte sobre la gestió de la Renda Garantida de Ciutadania.

 

5.- Informació punts d'assessorament i dictamen Comissió Jurídica Assessora Generalitat Catalunya

Xavi Motis informa de la situació la seva sol·licitud de RGC, i es valora les gestions i recursos a presentar. Enrique Elejalde, Miquel Ibarz i Juanjo Salbia informen de diversos casos d'incompliment flagrant de la llei i de les possibles iniciatives i gestions.

També s'informa sobre el Dictamen 68/2019 d'1 de març de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat que "informa favorablement sobre la revisió d'ofici instruïda pel Departament de Treball, afers socials i famílies per declarar la nul·litat dels actes de reconeixement del dret del Sr. A a percebre la RGC ". Aquesta persona reclam la prestació de la RGC per silenci positiu incomplert. Aquest Dictamen, segons l'opinió dels presents contradiu la jurisprudència establerta pel Tribunal Suprem, i hauria de plantejar-se la demanda legal corresponent.

Es proposa tenir una trobada amb l'advocat Miquel Arenas sobre els diversos tractats i sobre el dictamen al·ludit.

Es proposa als companys/es que atenen els punts d'assessorament fer descripcions dels casos més rellevants per a la seva corresponent denúncia pública.

També es proposa tenir una reunió amb responsables sindicals de CATAC del SOC per presentar-los les incidències observades i dialogar sobre què fer.

 

6.- Diversos: Renovació de la web i proposta ajornament Assemblea General RGC

Renovació web RGC

Ramón Masqué gestionarà la renovació anual del web. Properament s'indicarà la quantia del pagament i el compte on abonar. Informa que té espai suficient per anar penjant les noves informacions.

Ajornament Assemblea General RGC

Amb l'objectiu d'assegurar la major participació en l'Assemblea General es proposa ajornar en dues setmanes l'Assemblea prevista pel 3 de maig.

Realitzades les gestions amb l'administració del local es confirma que l'Assemblea General de la Renda Generalitzada de Ciutadania tindrà lloc el divendres 17 de maig, a les 19 hores al Casal de Barri Pou de la Figuera, Sant Pere Més Baix nº 70.

 

ACORDS

- Sol·licitar a la Comissió de govern de la RGC la informació regular i la participació en el procés de decisions en aplicació de la Llei de Transparència, accés a la informació i bon govern.

- Aprovar Comunicat de resposta al contingut campanya publicitària del 15 abril sobre la RGC

- Sol·licitar informació a través de la Llei Transparència sobre les tasques assignades a Deloitte

- Gestionar trobada amb representants del personal del SOC

- Convocar Assemblea General de la RGC per al 17 de maig.

 

Propera reunió dimecres 8 de maig 2019 a les 17:00 h. en local d'FAVB carrer Obradors 8-10 (prop estació de metro Jaume I Línia IV o Drassanes Línia III)

 

Barcelona, 25 abril 2019

Redacta Acta: Diosdado Toledano

#catsensepobresa Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

 

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:   Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Joomla templates by a4joomla