Comunicats  Actes  Guies  Presentació ILP  Donacions  Video  Premsa  Contacteu

PER DEFENSAR LA LLEI DE LA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA I LA SEVA PLENA IMPLEMENTACIÓ
PEL DRET DE LES PERSONES VULNERABLES
APORTA LA TEVA SOLIDARITAT A LA DEMANDA EN MARXA

Las aportaciones para cubrir los gastos para las demandas en preparación se efectuarán al nº de cuenta de la Comisión Promotora indicando finalidad “aportación gasto demanda” y el nombre de la entidad o persona solidaria. 

Aportaciones al Nº Cuenta:            ES47 3025 0001 1714 3351 6817

 

RELACIÓN DE ENTIDADES Y PERSONAS QUE HAN REALIZADO APORTACIONES SOLIDARIAS PARA CUBRIR LOS GASTOS DE LA DEMANDA CONTRA EL REGLEMANTO DE LA LEY RGC AL TRIBUNAL DEL CONTENCIOSO ADMINISTRATIVO DE CATALUÑA

 

2020-06-01 PRIMERS COMENTARIS SOBRE EL RDL DE L’INGRÉS MÍNIM VITAL

Comissió de govern de la llei de la Renda Garantida de Ciutadania

La Renda Garantida de Ciutadania imprescindible davant la pandèmia

Els 'comuns' plantegen un decret llei per agilitzar la renda garantida durant el coronavirus
 TRÀMITS DE RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA (COVID-19)

AVÍS

L'assessorament presencial sobre la Renda Garantida de Ciutadania que es realitza els dijous de 17 a 19 hores al local de la FAVB es suspèn per tancament d'aquest local com a conseqüència de les restriccions de mobilitat pel Covid-19.

En el seu lloc, es procedeix a realitzar l'assistència per via telemàtica escrivint a l'e-mail:

asesoriargc@gmail.com

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

 

2020-03-02 Requeriment que exigeix el total i immediat compliment de la Resolució 114/2019 de 28 de febrer de 2019 de la GAIP

2020-02-28 PROPOSTA DE MODIFICACIÓ DEL ART 26 "RESOLUCIÓ ADMINISTRATIVA DE LES SOL·LICITUDS"

2020-02-07 Declaracion del relator de la ONU tras su visita a España.

 

ASSESSORAMENT COL·LECTIU / ASESORAMIENTO COLECTIVO

¡DEFIENDE TUS DERECHOS! Les persones o les famílies que es troben en situació de pobresa tenen dret a accedir a una renda garantida de ciutadania que els asseguri els mínims d’una vida digna”. Estatut de Catalunya, en el seu article 24.3

 asesoriargc@gmail.com   www. rendagarantidaciutadana.net   @ILPRendaGC ILP de la Renda Garantida Ciutadana

Entrevista TV3  LA LLARGA LLUITA PER LA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

 

 

Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía 08/01/2020
ACTA N º 153
Assisteixen a la reunió: Enrique García, Miquel Ibarz, Encarna López, Patrizia Manzo, Manuel Ortiz, C. Laura Marino, Diosdado Toledano i Xan Da Torre. Justifiquen absència: Josep Busquets, Eduardo Cano, Enrique Elejalde, Carme Ferreiro, Nuria Garrido, Farida Harrak, J. Antoni Martínez, Juan Vicente Martínez, Luis Medel, Joan Miquel Ortiz, Xavier Motis, Ana Paredes, Irene Pareja, Juan Ramón, Pepe Rodado i Najat Yedri
Proposta d'Ordre del dia:
1.- Tramitació esmena lectura única art 7 llei RGC
2.- Proposta Carta per actualització IRSC en compliment llei RGC
3.- Situació Reglament llei RGC
4.- Valoració respostes DGES a sol·licituds informació pública
5-Entrevista amb delegació ONU
1.- Tramitació esmena lectura única art 7 llei RGC
S'informa que en el dia d'avui s'han reprès el treball dels grups parlamentaris que van registrar en el passat mes de setembre l'esmena de lectura única a l'art 7 de la llei RGC. Intentaran tancar els retocs a la redacció de l'esmena en els pròxims dies amb l'objectiu de presentar-la a la Mesa del Parlament el proper dimarts 14 de gener per al seu debat i votació en els plens previstos per al 22 i 23 de gener.
En resposta a la nostra sol·licitud de reunió ens proposen els dies 16 i 17 de gener, pendent de confirmar el dia i hora.
Es proposa confeccionar la delegació per aquesta trobada i posteriorment per al Ple en què es debatrà i votarà l'esmena de lectura única.
Es planteja sol·licitar-los que ens facin arribar el redactat final de l'esmena.
2.- Proposta Carta on se sol·licita actualitzar l'IRSC en compliment de la llei RGC
Es dóna lectura a l'esborrany de Carta dirigit als grups parlamentaris en què se sol·licita l'actualització de l'IRSC en el marc dels pressupostos per al 2020, tal com estableix la llei RGC.
S'informa també del punt 2.5.4 de l'acord programàtic entre PSOE i Unides Podem que estableix pujar l'IPREM i estudiar objectivar els mecanismes d'actualització.
Després de recollir les aportacions a la ronda d'intervencions s'acorda el redactat definitiu de la Carta.
Es proposa que aquesta Carta sigui signada per persones de la Comissió Promotora, d'entitats socials, etc. Un cop recollides les signatures es proposa registrar la carta abans de la tramitació de el projecte de pressupostos per al 2020.
3.- Situació Reglament llei RGC
Fins a la data no es té constància que s'hagi aprovat el Reglament de la Llei RGC, després de l'anunci pel Departament de Treball i la DGES que s'aprovaria a principis de 2020.
Es recorda breument l'historial de la seva tramitació, de la presentació de les al·legacions a l'esborrany de l'reglament per la Comissió Promotora de la RGC, i de l'acord adoptat en el seu dia, de procedir a la presentació d'un recurs davant els tribunals en el cas que el Reglament vulnerés els continguts de la llei RGC.
4.- Valoració respostes DGES a sol·licituds informació pública
En dies passats es va rebre la resposta de la DGES a les últimes sol·licituds d'informació públiques, les quals van ser distribuïdes pel canal de washapp.
En un primer repàs es constata l'incompliment d'alguns dels punts sol·licitats, com el referit a la distribució de les sol·licituds de RGC valorades, aprovades i denegades per províncies, comarques i localitats; segueix sense detallar les causes que expliquen la diferència entre el nombre total de sol·licituds presentades i les que han estat valorades; es persisteix en no respondre a la sol·licitud de la implementació de la RGC entre les persones sense llar amb l'excusa de no disposar de l'aplicació informàtica, etc.
Es valora amb preocupació la dada de 3.185 prestacions de RGC extingides entre gener i agost de 2019, de les quals 1.502 segons la DGES es deu a l'incompliment de l'obligació de comunicar els canvis de situació personal, familiar, patrimonial, o residència habitual.
S'estudiarà la conveniència d'una nova reclamació a la GAIP, sobre els incompliments de la resposta de la DGES.
També es valora críticament els procediments administratius per a les extincions, per no oferir suficients garanties a les persones que pateixen una extinció injusta de la prestació. Es recorden alguns casos de persones que han estat objecte d'extinció injusta de la RGC. Es planteja fer gestions davant juristes sobre aquesta qüestió.
5.- Entrevista amb delegació ONU
Amb l'objectiu de preparar la reunió amb el representant de l'ONU sobre la pobresa prevista per a principis del pròxim mes, es planteja formar una delegació amb alguns dels casos emblemàtics que han patit la denegació o extinció injusta de la RGC.
ACORDS
- Gestionar la reunió d'una delegació de la Comissió Promotora de la RGC i els grups parlamentaris que registren l'esmena de lectura única. Reunió prevista inicialment per al 16 o 17 de gener.
- Registrar la carta on se sol·licita l'actualització de l'IRSC un cop s'hagi recollit les signatures indicades.
- Preparar delegació per a entrevista amb representant de l'ONU sobre situació pobresa.
Propera reunió dimarts 21 gener 2020 a les 17:00 h. en local d'FAVB carrer Obradors 8-10 (prop estació de metro Jaume I Línia IV o Drassanes Línia III)
Barcelona, 9 gener 2020
Redacta Acta: Diosdado Toledano
#catsensepobresa y Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/
Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Joomla templates by a4joomla