Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía 22/09/2021

ACTA N º 188


 

Assisteixen a la reunió per Videoconferència: Joan Llambrich, Encarna López, Pablo Moschini, Manuel Ortiz i Diosdado Toledano. Justifiquen absència: Enrique Elejalde, Farida Harrak, Enrique García, Sixte Garganté, Miquel Ibarz, Jaume, Laura Marino, Xan da Torre. Jordi Trujillo, Juan Vicente i Dolors Vallejo.


 

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Convocatòria reunió amb grups parlamentaris.

2.- No actualització dades implementació RGC en web Departament Drets Socials i propostes.

3.- Gestions per concretar reunió amb la consellera de Drets Socials

4.- Proposta suport a el Manifest pensionista convocatòria mobilització estatal 16 octubre.


 

1.- Convocatòria reunió amb grups parlamentaris.

S'informa sobre la reunió amb el representant de PSC Sr. Raúl Moreno el passat 7 de setembre i de les gestions, sense resultat, per reunir-se amb el representant de Ciutadans. Es dóna per tancada aquesta ronda de contactes i es proposa gestionar una reunió amb tots els grups parlamentaris amb els que hi ha hagut entrevistes amb l'objectiu de consensuar l'actuació parlamentària en relació a les esmenes i mocions registrades.

En relació a l'actualització de l'IRSC es proposa fer gestions amb els diferents moviments socials per organitzar una resposta el més àmplia possible.

Es proposa que l'esmentada reunió es pugui celebrar a la segona quinzena d'octubre. A la delegació participarien Encarna López, Manuel Ortiz i Diosdado, queda oberta a noves incorporacions.


 

2.- No actualització dades implementació RGC en web Departament Drets Socials i propostes.

Es constata que el web de Departament de Drets Socials de la Generalitat no ha actualitzat les dades sobre la implementació de la Renda Garantida de Ciutadania des de l'última publicació el passat 31 de març.

Es proposa gestionar una nova sol·licitud d'informació pública sobre les dades d'implementació, i una altra sol·licitud d'informació sobre la documentació i acords assolits en la comissió de govern de la RGC.


 

3.- Gestions per concretar reunió amb la consellera de Drets Socials

Davant la falta de resposta de la conselleria de Drets Socials a la sol·licitud de reunió amb la Comissió Promotora de la RGC cursada telemàticament el passat 7 de juliol, es proposa realitzar gestions en el seu entorn i si no donen resultat realitzar nova sol·licitud de reunió.


 

4.- Proposta suport a el Manifest pensionista convocatòria mobilització estatal 16 octubre

S'informa sobre la preparació de la mobilització pensionista de l'16 d'octubre a Madrid i de la proposta de manifest obert a l'adhesió de la diversitat d'organitzacions socials. L'Aliança de Marees i Moviientos Socials, Marea Blanca, Coordinadora d'Assemblees de treballadors en atur de Catalunya, ATTAC Acorden ja han comunicat el seu suport.

Després de la consulta s'acorda comunicar l'adhesió de la Comissió Promotora RGC a l'Manifest.


 

ACORDS

- Fer una nova convocatòria a el conjunt de grups parlamentaris entrevistats per consensuar tramitació esmenes i mocions registrades si pot ser en la segona quinzena d'octubre.

- Fer una nova sol·licitud informació pública sobre les dades d'implementació de la RGC i sobre la documentació i acords de la Comissió de govern de la RGC.

- Realitzar gestions per concretar reunió amb la consellera de Drets Socials de la Generalitat.

- Adherir-se a l'Manifest pensionista de la mobilització de l'16 d'octubre.


 

Les aportacions per a cobrir les despeses per a les demandes en tramitació s'efectuaran a el nº de compte de la Comissió Promotora indicant finalitat "aportació despesa demanda" i el nom de l'entitat o persona solidària. Es dóna el vistiplau a la proposta.

Aportacions a l'Nº Compte: ES47 3025 0001 1714 3351 6817


 

Propera reunió per videoconferencia de la Comissió Promotora dimecres 13 octubre a les 17:00 h. Es gestionarà fer-la presencialment al local de FAVB, en cas que no fos possible es faria telemàticament.


 

Barcelona, 23 setembre 2021

Redacta Acta: Diosdado Toledano


 

#catsensepobresa y Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:    Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Joomla templates by a4joomla