Comunicats  Actes  Guies  Presentació ILP  Donacions  Video  Premsa  Contacteu

CAMPANYA DE SOLIDARITAT ABONAMENT COSTES SENTÈNCIA REGLAMENT LLEI RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

COMUNICAT:

Apel·lem a la vostra solidaritat per contribuir a abonar aquestes costes. Aquestes aportacions s' han d' efectuar al Nº de Compte de la Comissió Promotora RGC:

ES47 3025 0001 1714 3351 6817

Indicant finalitat "aportació" i el nom de l'entitat o persona solidària.

Gràcies per la vostra solidaritat. Seguirem actius més que mai en la defensa dels drets de la ciutadania, especialment de les persones més vulnerables.

Barcelona, juliol 2022

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

2022-03-31 Registre Recordatori PARLAMENT actualitzacio urgent IRSC i sol.licitud reunio

 

Recurs al TSJC sobre el reglament de la lley RGC

 

2021-05-21 IMPORTANTE SENTENCIA DEL JUZGADO DE LO SOCIAL Nº 28 DE BARCELONA FAVORABLE A LA DEMANDA DE DANIEL CEDRUN

Solidaritat!. Video Marea TV

 
Sol·licitud d’ofici de l’Ingrés mínim vital per als perceptors de la Renda garantida de ciutadania

 

 

Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía 1/12/2021

ACTA N º 191


 

Assisteixen a la reunió per Videoconferència: Joan Llambrich, Encarna López, Manuel Ortiz, Diosdado Toledano i Xan da Torre. Justifiquen absència: Enrique Elejalde, Farida Harrak, Enrique García, Sixte Garganté, Miquel Ibarz, Jaume, Laura Marino, Pablo Moschini, Jordi Trujillo, Juan Vicente i Dolors Vallejo.


 

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Informació nova sol·licitud informació pública.

2.- Projecte pressupostos de la Generalitat 2022, esmena IRSC i campanya.


 

1.- Informació nova sol·licitud informació pública.

S'informa del registre d'una nova sol·licitud d'informació pública el 15 de novembre passat sobre la quantia de la nòmina anual de la Renda Garantida de Ciutadania fins a la data de la sol·licitud. Desglossada també entre la prestació de la RGC i complements de RGC. S'adjunta amb la present acta la descripció detallada de la sol·licitud.


 

2.- Projecte pressupostos de la Generalitat 2022, esmena IRSC i campanya.

Després de l'anàlisi i valoració del projecte pressupostari de la Generalitat pel que fa a la prestació de la Renda Garantida de Ciutadania i sobre l'actualització de l'IRSC es comprova que la partida pressupostària per a la RGC el 2022 sumada als complements de RGC és de 398 milions d'euros, quantitat inferior a la nòmina de la RGC del 2020 que va pujar a 427 milions i a l'estimació de la nòmina de la RGC del 2021 la qual supera els 500 milions d'euros. Ens trobem davant d'una greu retallada de la despesa per a la RGC quan la taxa de cobertura d'aquesta prestació social és del 36% de la població amb privació material severa a Catalunya.

Pel que fa a l'actualització de l'IRSC, la disposició addicional 17 del projecte pressupostari per al 2022 parteix de les quantitats mensual i anual (14 pagues) congelades des del 2010, sense aplicar l'increment compromès de l'IPREM pel govern d'Espanya d'un 5 % als pressupostos del 2020. Només es compromet a incrementar l'IPREM previst pel govern d'Espanya per al 2022 del 2,5%.


 

A la ronda de trobades de la campanya per uns pressupostos de la Generalitat que garanteixin els drets socials i laborals, amb els representants dels grups parlamentaris d'ERC, Catalunya a Comú Podem i la CUP els dies 24, 25 i 26 de novembre, va criticar-se el contingut del projecte pressupostari pel que fa a la partida per a la RGC i la intolerable congelació de l'IRSC, incomplint el petit increment del 5%. Després del diàleg corresponent, el representant d'ERC es va comprometre a promoure una actualització durant una transició de diversos anys, la representant de la CUP va sol·licitar al representant de la Comissió Promotora de la RGC la redacció d'una esmena a l'articulat per actualitzar l'IRSC amb el IPC acumulat des del gener del 2010 fins a l'actualitat. Aquesta esmena va ser redactada, enviada i registrada al Parlament de Catalunya per a la CUP abans de finalitzar el termini de 30 de novembre per presentar esmenes. S'adjunta amb aquesta acta el redactat d'aquesta esmena.

Després de la reunió de treball de la campanya per uns pressupostos de la Generalitat que garanteixin els drets socials i laborals es va acordar redactar un document de valoració crítica del projecte pressupostari, organitzar una roda de premsa per al 14 de desembre a les 12 hores davant del Parlament i convocar mobilitzacions (pendent de la seva concreció a la propera reunió).

Es proposa participar amb la pancarta de la Renda Garantida de Ciutadania a la roda de prensa del 14 de desembre i en el suport a les convocatòries de mobilització.


 

ACORDS

- Adjuntar descripció detallada de la nova sol·licitud d'informació pública a la present acta.

- Participar a la roda de premsa i convocatòries de mobilització per uns pressupostos de la Generalitat que garanteixin els drets socials i laborals.

- Adjuntar amb aquesta acta l'esmena tramesa al grup parlamentari de la CUP sobre la disposició addicional 17 sobre l'indicador de renda de suficiència de Catalunya del projecte pressupostari per 2022.


 

Les aportacions per a cobrir les despeses per a les demandes en tramitació s'efectuaran a el nº de compte de la Comissió Promotora indicant finalitat "aportació despesa demanda" i el nom de l'entitat o persona solidària. Es dóna el vistiplau a la proposta.

Aportacions a l'Nº Compte: ES47 3025 0001 1714 3351 6817


 

Propera reunió per videoconferencia de la Comissió Promotora dimecres 22 desembre a les 17:00 h.


 

Barcelona, 3 desembre 2021

Redacta Acta: Diosdado Toledano


 

#catsensepobresa y Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:    Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Descripció detallada de la nova sol·licitud d'informació pública a la present acta.

 

Esmena tramesa al grup parlamentari de la CUP sobre la disposició addicional 17 sobre l'indicador de renda de suficiència de Catalunya del projecte pressupostari per 2022.

 
Joomla templates by a4joomla