Comunicats  Actes  Guies  Presentació ILP  Donacions  Video  Premsa  Contacteu

CAMPANYA DE SOLIDARITAT ABONAMENT COSTES SENTÈNCIA REGLAMENT LLEI RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

COMUNICAT:

Apel·lem a la vostra solidaritat per contribuir a abonar aquestes costes. Aquestes aportacions s' han d' efectuar al Nº de Compte de la Comissió Promotora RGC:

ES47 3025 0001 1714 3351 6817

Indicant finalitat "aportació" i el nom de l'entitat o persona solidària.

Gràcies per la vostra solidaritat. Seguirem actius més que mai en la defensa dels drets de la ciutadania, especialment de les persones més vulnerables.

Barcelona, juliol 2022

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

2022-03-31 Registre Recordatori PARLAMENT actualitzacio urgent IRSC i sol.licitud reunio

 

Recurs al TSJC sobre el reglament de la lley RGC

 

2021-05-21 IMPORTANTE SENTENCIA DEL JUZGADO DE LO SOCIAL Nº 28 DE BARCELONA FAVORABLE A LA DEMANDA DE DANIEL CEDRUN

Solidaritat!. Video Marea TV

 
Sol·licitud d’ofici de l’Ingrés mínim vital per als perceptors de la Renda garantida de ciutadania

 

 

Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía 22/12/2021

ACTA N º 192


 

Assisteixen a la reunió per Videoconferència: Enrique Elejalde, Manuel Ortiz, Pablo Moschini, Diosdado Toledano i Xan da Torre. Justifiquen absència: Farida Harrak, Enrique García, Sixte Garganté, Miquel Ibarz, Joan Llambrich, Encarna López, Laura Marino, Juan Vicente i Dolors Vallejo.


 

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Informació Llei Ingrés Mínim Vital.

2.- Noves informacions del projecte pressupostari de 2022 sobre la RGC i actualització IRSC.

3.- Gestion xarxes socials


 

1.- Informació Llei Ingrés Mínim Vital.

S'informa de la publicació al B.O.E. el 21 de desembre passat de la Llei 19/2021, de 20 de desembre, per la qual s'estableix l'Ingrés Mínim Vital. Després de l'aprovació del corresponent Decert llei el juny de 2020, es va procedir a obrir el termini per a presentació d'esmenes, que es va anar prorrogant fins al juny de 2021. En la iniciativa per millorar el Reial decret llei la implementació del qual ha estat desastrosa, en part pel deficient redactat, la Comició Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania juntament amb altres organitzacions socials va elaborar diverses esmenes que van ser elevades als partits amb representació al Congrés de Diputats. Més País va registrar aquestes esmenes.

A partir de juny 2021 es va iniciar el treball parlamentari per elaborar la Llei de l'Ingrés Mínim Vital fins a la seva recent aprovació i publicació al BOE.

Es proposa analitzar el seu redactat per veure les modificacions efectuades, les esmenes recollides, i fer-ne una valoració més detallada. S'adjunta amb la present acta el redactat de la llei de l'Ingrés Mínim Vital.


 

2.- Noves informacions del projecte pressupostari de 2022 sobre la RGC i actualització IRSC.

Després de les rondes d'entrevistes amb els grups parlamentaris per dialogar i tractar les possibles esmenes per millorar el projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2022 i a petició de la CUP, la Comissió Promotora RGC va redactar una proposta d'esmena amb l'objectiu d'actualitzar l'IRSC amb l'IPC acumulat a Catalunya des de 1 gener 2010 fins a la data (període en què es troba congelat). Després de la redacció es va enviar a la CUP.

El passat 16 de desembre es va fer públic l'acord aconseguit entre el Govern de la Generalitat i el grup parlamentari Catalunya a Comú Podem per aprovar els pressupostos per al 2022. En una primera lectura del dit acord, al punt 5è “Àmbit de polítiques socials” , apartat 1) es compromet a actualitzar l'IRSC en un termini no superior als sis mesos. No obstant això, no concreta la quantia d'aquesta actualització, tampoc si es procedirà a complir la disposició addicional 17 dels pressupostos del 2020 per la qual s'havia d'haver incrementat l'IRSC amb l'augment de l'IPREM del 5%. Tampoc no s'observen propostes per incrementar la partida pressupostària per a la implementació de la RGC el 2022, que en el projecte pressupostari estableix una partida inferior al que s'executa el 2020 i 2021.

A l'espera de conèixer el resultat de les esmenes al projecte pressupostari relatives a la Renda Garantida de Ciutadania i l'IRSC, la votació final de les quals està prevista per al dijous 23 de desembre, es proposa analitzar-ne el resultat i fer-ne valoració.

També es proposa fer un seguiment del que s'anuncia a l'acord entre govern de la Generalitat i grup parlamentari de Catalunya en comú, així com impulsar les iniciatives per al seu compliment en els termes de la moció aprovada el febrer de 2020, i de l'esmena registrada al Parlament el 29 de novembre de 2021.


 

3.- Gestion xarxes socials

Es fa un repàs al funcionament dels comptes de la Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania a Facebook i Twitter i la necessitat d'assegurar el seu funcionament regular a semblança del bon treball realitzat a la web http://www.rendagarantidaciutadana.net/index .php/ca/

També s'informa d'altres comptes a Facebook sobre la renda garantida. Es proposa millorar el manteniment de les xarxes socials i aportar la informació sobre lactivitat de la Comissió Promotora a tots els comptes.


 

ACORDS

- Analitzar la llei de l'Ingrés Mínim Vital publicada al BOE i valorar les modificacions i incorporació de les esmenes enviades.

- Analitzar el projecte de llei de pressupostos de la Generalitat per al 2022, un cop finalitzi la seva tramitació i votacions d'esmenes, pel que fa a l'actualització de l'IRSC i la partida pressupostària. Després de la seva valoració, fer seguiment dels acords que es comprometen a actualitzar l'IRSC i millorar la llei RGC.

- Actualitzar la gestió dels comptes a Facebook i Twitter i aporten informació a tots els comptes.


 

Les aportacions per a cobrir les despeses per a les demandes en tramitació s'efectuaran a el nº de compte de la Comissió Promotora indicant finalitat "aportació despesa demanda" i el nom de l'entitat o persona solidària. Es dóna el vistiplau a la proposta.

Aportacions a l'Nº Compte: ES47 3025 0001 1714 3351 6817


 

Propera reunió per videoconferencia de la Comissió Promotora dimecres 12 gener 2022 a les 17:00 h.


 

Barcelona, 23 desembre 2021

Redacta Acta: Diosdado Toledano


 

#catsensepobresa y Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:    Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Joomla templates by a4joomla