Comunicados  Actas  Guías  Presentación ILP  Donaciones  Vídeo  Prensa  Contactar  IMV+RGC

PARA DEFENDER LA LEY DE LA RENTA GARANTIZADA DE CIUDADANÍA Y SU PLENA IMPLEMENTACIÓN
POR EL DERECHO DE LAS PERSONAS VULNERABLES
APORTA TU SOLIDARIDAD A LA DEMANDA EN MARCHA

Las aportaciones para cubrir los gastos para las demandas en preparación se efectuarán al nº de cuenta de la Comisión Promotora indicando finalidad “aportación gasto demanda” y el nombre de la entidad o persona solidaria. 

Aportaciones al Nº Cuenta:            ES47 3025 0001 1714 3351 6817

 

RELACIÓN DE ENTIDADES Y PERSONAS QUE HAN REALIZADO APORTACIONES SOLIDARIAS PARA CUBRIR LOS GASTOS DE LA DEMANDA CONTRA EL REGLEMANTO DE LA LEY RGC AL TRIBUNAL DEL CONTENCIOSO ADMINISTRATIVO DE CATALUÑA

 

2020-06-01 PRIMEROS COMENTARIOS SOBRE EL RDL DEL INGRESO MÍNIMo VITAL

Comisión de gobierno de la ley de la Renta Garantizada de Ciudadanía

La Renta Garantizada de Ciudadanía imprescindible ante la pandemia

Los 'comuns' plantean un decreto ley para agilizar la renta garantizada durante el coronavirus
El Gobierno garantiza la tramitación de los casos más urgentes de la RGC

TRÁMITES DE RENTA GARANTIZADA DE CIUTADANIA (COVID-19)

AVISO

El asesoramiento presencial sobre la Renta Garantizada de Ciudadanía que se realiza los jueves de 17 a 19 horas en el local de la FAVB se suspende por cierre de dicho local como consecuencia de las restricciones de movilidad por el Covid-19.

En su lugar, se procede a realizar la asistencia por vía telematica escribiendo al email:

Comisión Promotora Renta Garantizada de Ciudadania

 

2020-02-28 PROPUESTA DE MODIFICACIÓN DEL ART. 26 "RESOLUCIÓ ADMINISTRATIVA DE LES SOL·LICITUDS", APARTAT 1

2020-02-07 Declaracion del relator de la ONU tras su visita a España.

 

ASSESSORAMENT COL·LECTIU / ASESORAMIENTO COLECTIVO==>>

 ¡DEFIENDE TUS DERECHOS! Les persones o les famílies que es troben en situació de pobresa tenen dret a accedir a una renda garantida de ciutadania que els asseguri els mínims d’una vida digna”. Estatut de Catalunya, en el seu article 24.3

 asesoriargc@gmail.com   www. rendagarantidaciutadana.net   @ILPRendaGC ILP de la Renda Garantida Ciutadana

Entrevista TV3  LA LARGA LUCHA POR LA RENTA GARANTIZADA DE CIUDADANIA

L'oposició proposa retallar de sis mesos a dos el requisit de no tenir ingressos per accedir a la renda garantida

Article de Natàlia Vila 19/09/2019

El PSC, els comuns, la CUP i Cs retreuen al Govern que faci una interpretació "massa restrictiva" de la llei

Els partits de l'oposició al Govern, excepte el PP, han presentat aquest dijous al matí una proposta per canviar l'article 7 de la llei de la renda garantida de ciutadania (RGC), que determina que els sol·licitants de la prestació han d'estar sis mesos sense ingressos per poder accedir a l'ajuda. L'objectiu, tal com han explicat els grups parlamentaris, és que "els lots de menjar o les ajudes de familiars i amics" que reben durant aquests mesos no computin com a ingressos.

Per aconseguir-ho, el PSC, els comuns, la CUP i Cs han fet una proposició de llei de lectura única –un mecanisme que els permet modificar parts concretes d'una llei– per canviar aquest article i que les persones sense recursos només hagin d'acreditar estar dos mesos sense ingressos per accedir a la llei. Ajustar aquest termini de carència, de fet, era una de les propostes del grup ciutadà promotor de la llei que aquests partits han fet seva. 

"Ens trobem persones a qui han denegat la prestació per haver treballat un sol dia, o per haver rebut ajudes de familiars o amics, i és que estar sis mesos sense cap ingrés és una situació que no es pot aguantar d'una altra manera", ha explicat el diputat socialista Raúl Moreno. Tots els grups han coincidit a subratllar que el Govern "fa una lectura excessivament restrictiva de la llei" i han criticat els retards en la redacció del reglament, que no estarà llest fins al primer trimestre de l'any que ve.

El portaveu de la ILP de la renda garantida de ciutadania, Diosdado Toledano, ha lamentat les dificultats en l'aplicació d'aquesta llei "que havia de ser universal". "La situació és molt greu; la pobresa severa ha passat del 5% el 2017 al 6,5% el 2018: tota aquesta gent hauria de poder estar cobrant la prestació; per això aquesta és la dada més clara que indica que la llei s'està incomplint", ha destacat Toledano, que ha assegurat que, "més que restrictiva", la interpretació que està fent la Generalitat de l'aplicació de la RGC és "poc transparent" i "està al llindar de la prevaricació".

Per la seva banda, la Taula del Tercer Sector, que agrupa les entitats socials catalanes, també ha reaccionat a l'anunci de proposta per canviar l'article 7 de l'actual llei. "Tot el que sigui fer extensiu i garantir aquest dret social al màxim de persones susceptibles de ser-ne beneficiàries és benvingut", han expressat les entitats en un comunicat, que ha insistit que l'objectiu és que "la prestació sigui realment efectiva i àgil i que les persones en situació d'emergència social puguin accedir a aquest ajut".

Tot i això, les entitats també reclamen el dret de poder "debatre i analitzar" aquesta proposta amb la resta d'agents socials i la pròpia administració pública en la pròxima Comissió de Govern, prevista per a finals de mes.  

https://www.ara.cat/societat/oposicio-retallar-requisit-ingressos-garantida_0_2310369085.html

 
Joomla templates by a4joomla