La Renda Garantida de Ciudadania es un dret

 

1.- Per tal de defensar el teu dret a la Renda Garantida de Ciutadania, si compliu amb els requisits o la teva situació fa excepcional el teu dret per estar en situació d’extrema necessitat, et volem informar que creiem imprescindible haver esgotat totes les vies abans de posar el contenciós administratiu, sempre dins els termes i per escrit, es important anar guardant tota la documentació vinculada i també tota aquella justificativa o acreditativa, de manera ordenada, els papers son molt importants.

2.- Es important que quan l’administració et NOTIFIQUI qualsevol carta que la contestis sempre, sigui del tipus que sigui, en especial si es un requeriment de documentació, resolució de desistiment, extinció, denegació o revisió d’ofici. Els terminis son molt importants, sempre son informats en la notificació, en requeriments de documentacions son 15 dies hàbils, en al·legacions poden ser menys, i en el recurs d’alçada es un MES (de data a data).  Si no esgotes aquests recursos no podràs arribar mai a la via judicial i l’administració pot fer cas omís a les teves peticions indefinidament.

3.- Un cop esgotades les opcions de reclamació al Govern de la Generalitat, creiem convenient interposar sempre la demanda contenciós administrativa. El contenciós administratiu s’ha de presentar sempre el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, no cal perdre temps en posar la demanda qualsevol altre jutjat. Recorda que tens la opció de justícia gratuïta a través del despatx del Col·legit d’Advocats existent en cada partit judicial.

4.- Un cop tens la demanda interposada no acceptis tancar-la o retirar-la pel fet que t’hagin dit que et pagaran o pel fet de que et facin un pagament parcial, espera cobrar els endarreriments completament i verificar el cobrament mensual, i després ho valores. Nosaltres et recomanem no retirar la demanda fins hi hagi sentencia.

5.- Normalment les persones afectades teniu d’acudir a la justícia gratuïta. Recordeu que teniu l’opció de justícia gratuïta a través del despatx del Col·legi d’Advocats existent en cada partit judicial, si compliu els requisits, però no us faran mai cas si no heu esgotat les vies administratives. Teniu de saber que l’advocat d’ofici ha d’estar del vostre costat, i teniu tot el dret del mon a tenir una reunió presencial amb el vostre advocat, portar-li tota la documentació que voleu afegit a la demanda, estar informats de l’estar i previsions de la vostre demanda, també procediment i calendaris, i rebre copia de totes les accions del vostre advocat. També teniu dret a reclamar al Col·legi d’Advocats i al Síndic de Greuges si veieu que els vostres drets no son atesos.

6.- Agrairem que totes aquelles persones afectades amb demanda interposada contactin amb nosaltres via el nostre correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. per tal de fer seguiment dels casos i poder tenir Informació que pugui ser d’utilitat a altres persones afectades.

7.- Recordem sempre la conveniència de denunciar davant del Síndic de Greuges totes les resolucions errònies, injustes, equivocades, irregulars conforme la llei, també denunciar els casos de manca de resposta, les respostes fora de terme, així com les situacions de maltractament de l’administració i indefensió, per acció i per omissió, i els incompliment de les resolucions.

8.- També suggerim denunciar públicament a través dels mitjans de comunicació totes aquelles situacions de irregularitat, de injustícia, de manca de compliment de resolucions, de no aplicació de la llei, de manera que aconseguiu donar visibilitat i defensar el vostre dret a la Renda Garantida de Ciutadania.

9.- Recorda que la demanda sempre pot anar paral·lela a una nova petició de la RGC, son totalment compatibles.

 
Joomla templates by a4joomla