ÈXIT DE PARTICIPACIÓ A L'ACTE D'INICI DE LA CAMPANYA DE LA ILP DE LA RENDA GARANTIDA CIUTADANA
   La Sala d'actes del Centre Cívic de "Fort Pienc" va quedar petita i més de 150 persones no van poder entrar per motius de seguretat. Una gran part van seguir com van poder l'acte a través de la vidriera de la porta del costat.  
   L'organització de l'acte demana disculpes i agraeix profundament la col.laboració dels assistents.
   Després de projectar un breu vídeo de la Marxa contra l'atur i per una Renda Ciutadana Garantida, Sixte Garganté, en nom de la Comissió Promotora, saludava als assistents i detallava el reconeixement a totes les persones i entitats que han participat en aquest projecte.
   Tot seguit Diosdado Toledano va narrar l'origen del projecte de la ILP per una RGC, les seves causes i el procés participatiu, plural, que va donar llum per consens el projecte de llei de la Renda Garantida de Ciutadania, que desenvolupa l'article 24.3 del Estatut d'Autonomia.
   Va contestar l'informe d'oposició al tràmit de la ILP del Govern de la Generalitat i va donar resposta a les declaracions de la consellera de Benestar Social. 
   Des de la Taula es va donar lectura al comunicat de suport a la PAH davant la campanya de criminalització que pateix i es va donar la paraula a Ada Colau, convidada especial a l'acte al costat de Arcadi Oliveres.
   Ada ha expressat el seu suport a la ILP per una RGC i explica el moment que travessa la lluita contra els desnonaments, el tràmit al Congrés de diputats del projecte de llei de Dació en Pagament, finalment va abordar les perspectives i va aportar interessants reflexions sobre l'experiència del moviment social de la PAH.  
   El crit de Si se puede! va tronar a la sala d'actes en repetides ocasions enmig de l'entusiasme de les  assistents.
   A continuació la Mesa va donar lectura al Comunicat de salutació enviat per Arcadi Oliveres, que per problemes d'agenda, no va poder assistir.
   A partir d'aquest moment es va donar la paraula per ordre alfabètic als representants de les entitats que donen suport al projecte de la ILP RGC i van manifestar el seu desig d'intervenir:
   José María Álvarez per UGT, Oriol Amorós en nom d'ERC, Quim Arrufat per la CUP, Luis Blanco per IAC, Jaume Botey de Cristians pel socialisme, Jaume Collboni en nom del PSC, David Companyon per EUiA, Ramon Franquesa per Socialisme 21 - XSUC, Antonio Fuertes d'ATTAC-ACORDEM, Joan Carles Gallego per CCOO, el bisbe emèrit del Perú Joan Godayol, Joan Herrera en nom d'ICV, Ramon Masqué de l'Assemblea de treballadors/es en atur de Barcelona, Silviane de la FAVB, Daniel Raventós en nom de Renda Bàsica i va tancar la relació d'intervinents Víctor Rios pel Front Cívic (4).
   Les breus intervencions van ser seguides amb interès per la sala i van expressar el compromís amb l'objectiu de recollir moltes més de les 50.000 firmes necessàries.perquè el projecte de Llei de la Renda Garantida Ciutadana sigui debatut al Parlament de Catalunya, així com impulsar un ampli procés explicatiu del projecte de llei per a guanyar l'opinió de la majoria ciutadana.
   Els matisos dels diferents discursos van il · lustrar la pluralitat i diversitat de les organitzacions socials, polítiques, ciutadanes i moviments socials que participen i donen suport a la ILP de la RGC. Aquesta àmplia pluralitat en un projecte comú per la causa de la dignitat de les persones, especialment dels qui pateixen la pobresa i l'atur, ha de servir per potenciar i desenvolupar un ampli moviment social i ciutadà que permeti assolir l'objectiu d'una Llei de la Renda Garantida de Ciutadania que torni l'esperança i rescat a les persones.
   Durant el desenvolupament de l'acte d'obertura Sixto Garganté informa dels propers passos de la campanya, de la cita a les 16:00 hores al Parlament de Catalunya els propers dies 8 i 9 d'abril per jurar o prometre la responsabilitat de fedatari/a a les prop de 290 persones voluntàries. També de la propera distribució dels plecs per recollir signatures.
   Finalment el passi del vídeo de la campanya va tancar l'acte d'obertura de la iniciativa legislativa popular de la Renda Garantida de Ciutadania.
 
 

 

Joomla templates by a4joomla