Comunicats  Actes  Guies  Presentació ILP  Donacions  Video  Premsa  Contacteu

CAMPANYA DE SOLIDARITAT ABONAMENT COSTES SENTÈNCIA REGLAMENT LLEI RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

COMUNICAT:

Apel·lem a la vostra solidaritat per contribuir a abonar aquestes costes. Aquestes aportacions s' han d' efectuar al Nº de Compte de la Comissió Promotora RGC:

ES47 3025 0001 1714 3351 6817

Indicant finalitat "aportació" i el nom de l'entitat o persona solidària.

Gràcies per la vostra solidaritat. Seguirem actius més que mai en la defensa dels drets de la ciutadania, especialment de les persones més vulnerables.

Barcelona, juliol 2022

Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

 

2022-08-07 RELACIÓ APORTACIONS SOLIDÀRIES COSTES SENTÈNCIA RECURS AL REGLAMENT LLEI RGC

2022-03-31 Registre Recordatori PARLAMENT actualitzacio urgent IRSC i sol.licitud reunio

 

Recurs al TSJC sobre el reglament de la lley RGC

 

2021-05-21 IMPORTANTE SENTENCIA DEL JUZGADO DE LO SOCIAL Nº 28 DE BARCELONA FAVORABLE A LA DEMANDA DE DANIEL CEDRUN

Solidaritat!. Video Marea TV

 
Sol·licitud d’ofici de l’Ingrés mínim vital per als perceptors de la Renda garantida de ciutadania

 

 
Les conseqüències socials de la Pandèmia de Covid-19, la desocupació i la pobresa, s'estan desbocant i afecten un nombre creixent de persones a Catalunya i Espanya, amb més d'1 milió de llocs de treball destruïts i una desocupació a Catalunya que supera el mig milió segons les dades de l'EPA del tercer trimestre. Els efectes del col·lapse del turisme augmentaran la desocupació.
 
Les previsions econòmiques i socials amb la segona onada de la pandèmia, la finalització dels ERTES que afecten més de 3,5 milions de treballadors/es, i l'aplicació de EROS amb acomiadaments i tancaments d'empreses ens anticipen un horitzó greu i preocupant.
 
Una altra de les conseqüències previsibles és l'augment de l'exclusió social i pobresa severa que a Catalunya afectava el 5,7% de la població a la fi de 2019.
Aquest drama social s’esdevé en una situació de protecció social erosionada, afeblida per les greus retallades de personal i recursos a les oficines del SEPE i del SOC, conseqüència del procés de privatització dels serveis públics d'ocupació en benefici del negoci privat que ha facilitat l'augment de la precarietat laboral, els contractes parcials i els baixos salaris.
 
Les dificultats i lentitud per tramitar les prestacions, subsidis d'atur i l'Ingrés Mínim Vital tenen el seu origen en aquestes retallades, i en la desídia i paràlisi de les administracions a Espanya i Catalunya que no adopten mesures efectives per corregir aquesta situació, perquè no volen incrementar la despesa social en els drets de les persones vulnerables.
 
La gestió que fa el govern de la Generalitat del dret de les persones vulnerables a la Renda Garantida de Ciutadania és un escàndol social. Menys del 30% de la població a Catalunya en pobresa severa percep aquesta prestació, la gran majoria de sol·licituds continuen sent denegades de manera injusta, i la Conselleria de Treball segueix sense revisar les sol·licituds denegades incomplint el mandat del Parlament de Catalunya. Aquesta pèssima gestió expressa el menyspreu social, l'odi a les persones pobres, de les elits governants de Catalunya que prefereixen robar els drets de les persones vulnerables per enriquir als seus amiguets i xarxes clientelars.
 
Res de nou. Perquè els drets es compleixin, la classe treballadora, les persones sense feina, en situació de vulnerabilitat, hem de mobilitzar-nos, sortir a les places i carrers, per exigir el compliment dels nostres drets.
 
És el moment d'aixecar-se i organitzar-se, malgrat els temors a la pandèmia, per animar a mobilitzar als nostres germans i germanes, sensibilitzar la majoria social, construir solidaritat.
 
Des de la Coordinadora d'Assemblees de treballadors/es en atur de Catalunya, amb el suport de l'Aliança de Marees i Moviments socials us convoquem a la concentració a la Plaça de Sant Jaume, el dilluns 14 de Desembre a les 12 hores, per exigir el compliment dels nostres drets a un treball digne i l'accés a les prestacions socials, la Renda garantida de Ciutadania i l'Ingrés Mínim Vital, sense denegacions injustes i sense endarreriments inacceptables.
 
TOTHOM A LA PLAÇA DE SANT JAUME DE BARCELONA DILLUNS 14 DE DESEMBRE A LES 12 H EN DEFENSA DELS NOSTRES DRETS SOCIALS.
Barcelona, novembre de 2020
 
COORDINADORA D'ASSEMBLEES DE TREBALLADORS/ES EN ATUR DE CATALUNYA
EXIGIM UN TREBALL DIGNE I EL DRET A LA PRESTACIÓ D'ATUR, LA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA I L'INGRÉS MÍNIM VITAL!
CONCENTRACIÓ DILLUNS 14 DE DESEMBRE A LES 12 HORES A PL. SANT JAUME DE BARCELONA
Joomla templates by a4joomla