Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía 23/03/2022

ACTA N º 196


 

Assisteixen a la reunió per Videoconferència: Manuel Arnau, Joan Llambrich, Manuel Ortiz, Diosdado Toledano, Xan da Torre i Jordi Trujillo. Justifiquen absència: Encarna López, Enrique Elejalde, Enrique García, Enriqueta, Ramón Franquesa, Sixte Garganté, Farida Harrak, Miquel Ibarz, Laura Marino, Pablo Moschini, Juan Vicente i Dolors Vallejo.


 

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Rectificació càlcul de l'impacte de l'IPC a Catalunya sobre la RGC

2.- Nova Provisioó data sentencia recurs contenciós administratiu sobre informació pública

3.- Proposta sobre campanya en defensa recuperació poder adquisitiu salaris, pensions, RGC, etc.

4.- Reforçament punt assessorament presencial


 

1.- Rectificació càlcul de l'impacte de l'IPC a Catalunya sobre la RGC

S'informa, que després de contrastar i verificar les dades de l'IPC acumulades a Catalunya el gener i el febrer del 2022, i fer el càlcul dels seus efectes sobre l'actualització de l'IRSC, s'han de recitificar les dades comunicades a l'anterior reunió de la Comissió Promotora. Aquestes dades del 7,4% corresponen a la variació interanual de l‟IPC. L'IPC acumulat a Catalunya entre el gener i el febrer del 2022 és el 0,8%.

Consultada la web de l'Institut Nacional d'Estadística, l'IPC acumulat a Catalunya des de l'1 de gener del 2010 fins al 28 de febrer del 2022 ascendeix al 23,5%. Per tant, aquest és el percentatge amb què s'ha d'actualitzar l'indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC) i les prestacions socials com la renda garantida de ciutadania vinculades a l'IRSC.

L'IPC a Catalunya des de l'inici de la posada en marxa de la RGC el 15 de setembre del 2017 fins al 28 de febrer del 2022 ascendeix al 9,2%.

Es proposa esperar conèixer l'IPC del març per enviar una nova carta als grups parlamentaris que reforci i exigeixi una resposta concreta a la carta registrada l'11 de febrer.


 

2.- Previsió sentència recurs al contenciós administratiu sobre incompliment informació pública

S'informa d'una nova provisió en relació amb el recurs contenciós administratiu presentat per la Comissió Promotora de la RGC davant l'incompliment de la resolució sobre informació pública per la conselleria de treball de la Generalitat sota la responsabilitat del conseller Chakir l'Homrani.

A la provisió es fixa el 28 de juny d'aquest any per dictar sentència.

El proper 4 dabril està prevista la sentència sobre el recurs al contenciós administratiu eb relació al Reglament de la RGC.


 

3.- Proposta sobre campanya en defensa recuperació poder adquisitiu salaris, pensions, RGC, etc.

Davant la perspectiva d'augment de la carestia de vida com a conseqüència dels desequilibris econòmics acumulats durant la pandèmia del cóvid-19, a què cal sumar els efectes de les mesures de sanció econòmica dictades pels països de l'OTAN contra Rússia a la guerra conra Ucraïna, que tenen un efecte boomerang sobre les economies dels països dEuropa, entre ells Espanya.

Davant la proposta del govern d'Espanya d'un pacte de rendes que posa en qüestió la recuperació del poder adquisitiu de salaris, pensions, prestacions socials sobre la base de l'IPC real, es proposa que la Comissió Promotora de la RGC promogui, recolzi, participi i difongui tota aquella iniciativa de mobilització social que tingui com a objectiu la plena recuperació del poder aquisitiu sobre la base de l'IPC real, plantejant també entre les reivindicacions l'actualització de l'IRSC amb l'IPC real acumulat durant tot el període en què ha estat congelat.


 

4.- Reforçament punt assessorament presencial

El company Manuel Arnau que s'incorpora a la Comissió Promotora de l'RGC s'ofereix per col·laborar en el rellançament del punt presencial d'assessorament sobre la RGC, així com participar a la sessió de formació prevista.


 

ACORDS

- Fer recordatori als grups parlamentaris sobre la urgència d'actualitzar l'indicador de renda de suficiència de Catalunya amb les dades de l'IPC a Catalunya entre gener-març del 2022.

- Promoure, donar suport i participar a les iniciatives de mobilització social en defensa de la plena recuperació del poder adquisitiu de salaris, pensions i prestacions socials, sobre la base de l'IPC real acumulat.

- Concretar a la propera reunió prevista per al 6 d'abril la roda de premsa després de coneixement de la decisió del Tribunal davant el recurs al reglament de la llei RGC.


 

Les aportacions per a cobrir les despeses per a les demandes en tramitació s'efectuaran a el nº de compte de la Comissió Promotora indicant finalitat "aportació despesa demanda" i el nom de l'entitat o persona solidària. Es dóna el vistiplau a la proposta.

Aportacions a l'Nº Compte: ES47 3025 0001 1714 3351 6817


 

Propera reunió per videoconferencia de la Comissió Promotora dimecres 6 abril 2022 a les 17:00 h.


 

Barcelona, 24 març 2022

Redacta Acta: Diosdado Toledano


 

#catsensepobresa y Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:    Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Joomla templates by a4joomla