Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía 06/04/2022

ACTA N º 197


 

Assisteixen a la reunió per Videoconferència: Manuel Arnau, Joan Llambrich, Manuel Ortiz, Diosdado Toledano, Xan da Torre i Jordi Trujillo. Justifiquen absència: Encarna López, Enrique Elejalde, Enrique García, Enriqueta, Ramón Franquesa, Sixte Garganté, Farida Harrak, Miquel Ibarz, Laura Marino, Pablo Moschini, Juan Vicente i Dolors Vallejo.


 

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Registre Carta recordatori i gestions reunió amb grups parlamentaris

2.- Informacions i gestió reunió formació telemàtica

3.- Preparació 1r de Maig

4.- Proposta sobre IMV


 

1.- Registre Carta recordatori i gestions reunió amb grups parlamentaris

El 31 de març passat es va registrar a l'oficina del Parlament la carta recordatori sobre la urgència d'actualitzar l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) congelat des de l'1 de gener del 2010, agreujat amb una inflació disparada el 2021 i el 2022. En aquesta carta se sol·licitava als grups parlamentaris tenir una reunió com més aviat millor per tractar el contingut de la Carta. Us adjuntem aquesta carta amb l'acta.

El mateix 31 de març Junts xCatalunya confirmava per email la seva disposició a reunir-se, però per problemes de salut del representant de la Comissió Promotora de la RGC es va quedar gestionar aquesta reunió després del dilluns de Pasqua 18 d'abril.

Posteriorment ERC també es va posar en contacte per acordar aquesta reunió. Després de les gestions realitzades es fixa aquesta reunió entre els grups parlamentaris convidats a la Carta i una delegació de la Comissió Promotora RGC i de moviments socials per al dimecres 20 d'abril, a les 16 hores a la seu del Parlament de Catalunya. S'iniciaran les gestions per formalitzar la delegació i gestionar-ne l'entrada al Parlament.


 

2.- Informacions i gestió reunió formació telemàtica

Acte informartiu a Blanes el dissabte 9 d'abril

El proper dissabte a les 10:30 hores tindrà lloc un acte informatiu sobre la Renda Garantida de Ciutadania a l'Ateneu popular Sa Fera Ferotge, c/. Mas Enlaire 3 de la localitat de Blanes. Acte convocat per la PAHC, l'Ateneu Popular i la Comissió Promotora RGC. S'hi adjunta cartell.

Gestions acte telemàtic formatiu grup assessorament RGC

Després de connectar amb l'advocat Miguel Arenas de Col·lectiu Ronda i confirmar la seva disponibilitat per realitzar la formació, a la reunió es valoren dates i horaris possibles: dimarts i dimecres entre les 17 hi 20 hores, o bé dissabte al matí de 12 a 13: 30 h. A partir d‟aquests horaris s‟intentarà concretar l‟acte formatiu.

Recurs al contenciós administratiu sobre el Reglament de la llei RGC

La data de la decisió de la sala contenciosa administrativa del TSJC sobre aquest recurs estava fixada per al dilluns 4 dabril. S'està esperant la comunicació de la sentència per a la seva valoració i comunicació.


 

3.- Preparació 1r de Maig

S'informa dels acords de l'Aliança de Marees i Moviments Socials per preparar l'1 de maig buscant la major confluència possible al voltant de les principals reivindicacions, recuperació del poder adquisitiu dels salaris i pensions amb l'IPC real, actualització de l'IRSC amb el IPC acumulat des de 1 gener 2010, defensa dels revis públics, plena ocupació, contra l'increment de la despesa militar. Es redactarà Declaració recollint aquests objectius i reivindicacions.


 

4.- Proposta sobre IMV

Davant la decisió del govern d'Espanya d'incrementar un 15% durant la quantia de l'ingrés mínim vital durant tres mesos, i després de considerar que l'impacte de la inflació disparada serà més durador, es proposa i aprova impulsar una iniciativa davant dels grups parlamentaris del Congrés de Diputats amb l'objectiu d'aprovar la pròrroga del dit increment amb caràcter indefinit.


 

ACORDS

- Preparar reunió amb els grups parlamentaris el 20 de març a les 16 hores, formar delegació i gestionar entrada al Parlament.

- Concretar data reunió telemàtica formativa grup assessorament RGC amb advocat Miguel Arenas.

- Donar suport i preparar accions 1r de maig incorporant actualització IRSC.

- Impulsar Iniciativa a favor de la pròrroga de l'increment del 15% de la quantia de l'IMV


 

Les aportacions per a cobrir les despeses per a les demandes en tramitació s'efectuaran a el nº de compte de la Comissió Promotora indicant finalitat "aportació despesa demanda" i el nom de l'entitat o persona solidària. Es dóna el vistiplau a la proposta.

Aportacions a l'Nº Compte: ES47 3025 0001 1714 3351 6817


 

Propera reunió per videoconferència de la Comissió Promotora dimecres amb l'objectiu de preparar la reunió amb els grups parlamentaris:

Dimecres 20 abril 2022, a les 11:00 hores del matí.


 

Barcelona, 6 abril 2022


 

Redacta Acta: Diosdado Toledano


 

#catsensepobresa y Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:    Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Joomla templates by a4joomla