Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía 04/05/2022

ACTA N º 199


 

Assisteixen a la reunió per Videoconferència: Ignacio Aparicio, Enrique Elejalde, Dolores González, Joan Llambrich, Manuel Ortiz, Diosdado Toledano i Xan da Torre. Justifiquen absència: Manuel Arnau, Enrique García, Enriqueta, Ramón Franquesa, Sixte Garganté, Farida Harrak, Mariano Hernández, Miquel Ibarz, Encarna López, Pablo Moschini, Jordi Trujillo, Juan Vicente i Dolors Vallejo.


 

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Informació gestions reunió amb President Generalitat

2.- Altres informacions

3.- Gestió reunió formació telemàtica

4.- Reactivació assessorament presencial

5.- Manteniment Twitter i Facebook de la Comissió Promotora ILP RGC


 

1.- Informació gestions reunió amb President Generalitat

Després de posar-se en contacte amb el representant d'ERC al Parlament de Catalunya Sr. Bartomeu Compte per conèixer la situació de la sol·licitud de reunió amb el Molt Honorable President de la Generalitat Sr. Pere Aragonés, se'ns informa que s'han fet gestions però que encara no hi ha resposta, i que s'està intentant trobar un espai en una agenda complicada.

Es proposa esperar el resultat de les gestions per trobar un lloc a l'agenda del president per a aquesta reunió.


 

2.- Altres informacions

Situació comunicació sentència de la sala del contenciós administratiu relativa al recurs sobre el reglament de la llei RGC

Transcorregut un mes des de la data de la sentència del tribunal el 4 d'abril passat encara no s'ha rebut la seva comunicació. Segons l'equip jurídic que va presentar el recurs acostuma a trigar un mes des de la data de la sentència. Es proposa estar atent, per una vegada es comuniqui, valorar-la i si escau organitzar roda de premsa davant del Parlament.

Contactes amb els mitjans de comunicació

Periodista del Pais ha sol·licitat informació a membres de la Comissió Promotora RGC sobre la situació de la reivindicació de l'actualització de l'IRSC, aportant tota la documentació d'interès sobre això.

Caràcter inembargable de la prestació RGC

Joan Llambrich informa que han tornat a embargar el compte on s'ingressa la prestació d'RGC. S'informa del seu caràcter inembargable tal com estableix la mateixa llei RGC a l'article 3, apartat3:

Article 3. Característiques de les prestacions de la renda garantida de ciutadania

1. La prestació garantida, a què fa referència l'apartat 2.a de l'article 2, és una prestació econòmica

periòdica destinada a les persones i unitats familiars que no disposen dels ingressos que els garanteixin els

mínims per a una vida digna.

2. La prestació complementària d'activació i inserció, a què fa referència l'apartat 2.b de l'article 2, és

una prestació econòmica periòdica, de caràcter temporal, i té com a finalitat la inclusió social o laboral.

És avaluable periòdicament, de forma individualitzada, i està vinculada a la voluntat explícita dels

beneficiaris de realitzar les activitats del pla de treball.

3. La renda garantida de ciutadania, en atenció a l'objecte i la finalitat de la prestació, no pot ésser objecte de cessió, embargament o retenció.


 

S'informa a Joan Llambrich les gestions que ha de realitzar i en cas que no resultin sol·licitar cita amb l'advocat del Col·lectiu Ronda Sr. Miguel Arenas.


 

3.- Gestió reunió formació telemàtica

Es reactivaran les gestions per organitzar la sessió formativa per a les persones que participin als punts d'assessorament de la RGC. Es connectarà amb Miguel Arenas per fer-la aquest mes de maig a la tarda de manera telemàtica.


 

4.- Reactivació assessorament presencial

Es proposa recativar l'assessorament presencial els dijous de 17 a 19 hores al local de FAVB al mes de maig.

Es faran gestions amb la FAVB per reservar la sala i fixar-ne la data.


 

5.- Manteniment Twitter i Facebook de la Comissió Promotora ILP RGC

Manuel informa de les xarxes que tracten de la Renda Garantida de Ciutadania i proposa fer el seguiment dels canals de la Comissió Promotora a Twitter i Facebook. Es responsabilitza de portar la gestió de Twitter.


 

ACORDS

- Fer el seguiment de la gestió de la reunió i de la delegació social amb el president Molt Honorable Pere Aragonés per tractar de l'actualització de l'IRSC.

- Gestionar reunió formació equip assessorament RGC i reactivar-ho presencialment si pot ser al mes de maig.

- Fer manteniment de Twitter i Facebook. El canal de Twitter es responsabilitza Manuel Ortiz.


 

Les aportacions per a cobrir les despeses per a les demandes en tramitació s'efectuaran a el nº de compte de la Comissió Promotora indicant finalitat "aportació despesa demanda" i el nom de l'entitat o persona solidària. Es dóna el vistiplau a la proposta.

Aportacions a l'Nº Compte: ES47 3025 0001 1714 3351 6817


 

Propera reunió per vídeoconferència de la Comissió Promotora, dimecres 18 de maig 2022 a les 17:00 hores . El cas de rebre la comunicació sobre la sentència del recurs al contenciós administratiu sobre el reglament de la llei abans del dimecres 11 de maig, es procediria a convocar una reunió extraordinària per via telemàtica el dimecres 11 de maig a les 17 hores.


 

Barcelona, 4 maig 2022

Redacta Acta: Diosdado Toledano


 

#catsensepobresa y Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:    Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Joomla templates by a4joomla