Reunió Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadanía 20/07/2022

ACTA N º 202


 

Assisteixen a la reunió per Videoconferència: Manuel Arnau, Dolores González, Joan Llambrich, Encarna López, Manuel Ortiz, Diosdado Toledano i Xan da Torre. Justifiquen absència: Ignacio Aparicio, Enriqueta, Enrique Elejalde, Ramón Franquesa, Sixte Garganté, Farida Harrak, Mariano Hernández, Miquel Ibarz, Pablo Moschini, Jordi Trujillo, Juan Vicente i Dolors Vallejo.


 

Proposta d'Ordre del dia:

1.- Informació reunió valoració sentències i perspectives.

2.- Proposta de carta adreçada al Parlament i la ciutadania de Catalunya. Registre.

3.- Sol·licitud reunió amb grups parlamentaris.

4.- Campanya solidària per recollir els 3.000 euros de costes de la sentència sobre el reglament.

5.- Participació reunió 21 de juliol de 2018 15 octubre en defensa dels drets socials i laborals


 

1.- Informació reunió valoració sentències i perspectives.

S'informa de la reunió de valoració de les sentències el passat 13 de juliol amb la participació de l'advocat Marí Suris i una delegació de la Comissió promotora RGC formada per Sixte Garganté, Encarna López, Manuel Ortiz i Diosdado Toledano.

Després de valorar positivament la sentència sobre el recurs d'informació pública es va entrar a valorar la sentència desestimatòria sobre el reglament i la possibilitat de presentar un recurs de cassació el termini del qual finalitza el 14 de setembre. En relació amb la sentència es van expressar les seves deficiències fins i tot absències en relació a diversos aspectes de la demanda interposada, en relació al recusrs de cassació es va informar de les dificultats que té per a la seva tramitació ja que només un petit percentatge s' admeten a tràmit amb el risc afegit d' incrementar les costes. Es va acordar que l' equip jurídic faria una valoració més precisa i en funció de conclusions s' efectuaria el recurs de cassació.

Posteriorment es va publicar un comunicat de valoració de les sentències que ha estat difós per les llistes de distribució de la Comissió Promotora RGC, per les xarxes socials, i també als mitjans de comunicació.


 

2.- Proposta de carta adreçada al Parlament i la ciutadania de Catalunya. Registre.

Es presenta la proposta d' esborrany de carta adreçada al Parlament de Catalunya i a la ciutadania on es denuncia l' increment de la pobresa severa a Catalunya, la disminució de la taxa de cobertura de la prestació RGC entre la població més vulnerable, el brutal increment de la inflació, i la seva enorme repercussió en les prestacions vinculades a l' IRSC, indicador que es manté congelat des de l' 1 de gener de 2010. En aquesta carta, entre altres mesures, s'ha d'actualitzar urgentment l'IRSC amb la inflació acumulada des de l'1 de gener 2010.

S'actualitza l'esborrany incorporant la inflació acumulada fins a 30 de juny 2022 que ascendeix al 29,9%. Després d'una ronda s'aprova la carta actualitzada.

Es proposa registrar-la a l'oficina del Parlament el 21 de juliol al matí, per a aquesta tasca es comprometen Joan Llambrich i Diosdado Toledano. S' adjunta amb la present acta la Carta registrada.


 

3.- Sol·licitud reunió amb grups parlamentaris.

Al costat de la carta registrada a la nora prèvia també es demana una reunió amb els grups parlamentaris per a principis de setembre. En aquesta reunió l' objectiu de la qual és tractar els temes continguts en la carta registrada participaria una delegació de la Comissió Promotora RGC i representants dels moviments socials.

Després de registrar aquesta sol·licitud a l'oficina del Parlament el 21 de juliol, la delegació de la Comissió Promotora de la RGC es va reunir amb la diputada Jess González del grup parlamentari En Comú Podem, que va presentar el projecte de llei de modificació de la llei RGC, que després de la retirada de les esmenes alternatives presentades per ERC i Junts va ser admesa a tràmit parlamentari.

Després de sol·licitar informació de com serà aquesta tramitació i les vies per participar de les entitats socials o grups d'interès com és el cas de la Comissió Promotora de la RGC, es va valorar els dies possibles per a la reunió al setembre. Segons la diputada els dies possibles són el 13, 14 o 15 de setembre. Es va comprometre que el seu grup parlamentari faria les gestions amb els altres grups per concretar la data de reunió i que ens avisaria de la data acordada.


 

4.- Campanya solidària per recollir els 3.000 euros de costes de la sentència sobre el reglament

Es proposa i acorda iniciar una campanya solidària per recollir l' import de 3.000 euros de les costes de la sentència al recurs. Aquesta campanya s' iniciaria amb un comunicat, indicant el compte on realitzar les aportacions.

Aquest comunicat s'anirà reiterant al llarg de les properes setmanes, també es proposa fer contactes personals amb persones representants d'entitats socials.

Dolores González informa que la PAH de Blanes i entitats cíviques faran campanya per recollir aportacions.


 

5.- Participació reunió 21 de juliol de 2018 "15 octubre en defensa dels drets socials i laborals"

S'informa de la reunió preparatòria d'aquesta mobilització per al dijous 21 de juliol a les 17:30 hores a Aula Ronda del Col·lectiu Ronda.

Es proposa participar aportant la defensa de la reivindicació de l' actualització de l' IRSC, per incorporar-la al Manifest que s' elabora i als objectius de la mobilització, en l' àmbit de Catalunya.

Es comprometen a participar en aquesta reunió Manuel Arnau, Encarna López, Manuel Ortiz i Diosdado Toledano.


 

ACORDS

- Difondre Comunicat sobre les sentències i esperar a la valoració jurídica per decidir la possible presentació d' un recurs de cassació en la sentència sobre el reglament.

- Difondre la carta registrada adreçada al Parlament i la Ciutadania.

- Fer seguiment de les gestions per concretar data de reunió amb els grups parlamentaris, formar delegació i preparar la reunió.

- Impulsar campanya per recollir fons per sufragar els 3.000 euros de costes. Difondre comunicat.

- Participar en la reunió de 21 de juliol per preparar la mobilització estatal en defensa dels drets socials i laborals amb la manifestació el 15 d'octubre a Madrid. Redactar declaració de suport a aquesta mobilització.

Les aportacions per a cobrir les costas de la sentencia desestimatoria per valor de 3.000 euros al recurs contra el reglament de le llei RGC s'efectuaran a el nº de compte de la Comissió Promotora indicant finalitat "aportació costas sentencia" i el nom de l'entitat o persona solidària. Es dóna el vistiplau a la proposta.

Aportacions a l'Nº Compte: ES47 3025 0001 1714 3351 6817


 

Propera reunió per videoconferència de la Comissió Promotora, dimecres 31 agost 2022 a les 17:00 hores

Barcelona, 22 juliol 2022

Redacta Acta: Diosdado Toledano


 

#catsensepobresa y Web: http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/

Nou email assesorament Renda Garantida Ciutadania:    Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Joomla templates by a4joomla