Comunicados  Actas  Guías  Presentación ILP  Donaciones  Vídeo  Prensa  Contactar

CAMPAÑA DE SOLIDARIDAD ABONO COSTAS SENTENCIA REGLAMENTO LEY RENTA GARANTIZADA DE CIUDADANÍA

Apelamos a vuestra solidaridad para contribuir a abonar dichas costas. Dichas aportaciones deben efectuarse al Nº de Cuenta de la Comisión Promotora RGC:

ES47 3025 0001 1714 3351 6817

Indicando finalidad “aportación costas sentencia” y el nombre de la entidad o persona solidaria.

Gracias por vuestra solidaridad. Seguiremos activos mas que nunca en la defensa de los derechos de la ciudadanía, especialmente de la personas más vulnerables.

Barcelona, julio 2022

Comisión Promotora Renta Garantizada de Ciudadanía

RELACIÓN APORTACIONES SOLIDARIAS COSTAS SENTENCIA RECURSO AL REGLAMENTO LEY RGC

 

2022-03-31 Recordatorio registrado en el Parlament actualización y solicitud reunión urgente IRSC

Recurso al TSJC sobre el reglamento de la ley RGC

2021-05-21 IMPORTANTE SENTENCIA DEL JUZGADO DE LO SOCIAL Nº 28 DE BARCELONA FAVORABLE A LA DEMANDA DE DANIEL CEDRUN

¡Solidaridad!. Video Marea TV

 

Solicitud de oficio del Ingreso mínimo vital para los perceptores de la Renta garantizada de ciudadanía

 
 
 

Els promotors de la Renda Garantida tornen a criticar “l'opacitat” del Govern en la concessió d'ajudes

El nou reglament de la prestació permetrà suspendre l'ajut als beneficiaris que acumulin 30 dies treballats

Els promotors de la llei de Renda Garantida de Ciutadania (RGC) han criticat aquest dimecres “l'opacitat” que, segons ell, el Govern aplica a aquestes ajudes, sense donar xifres clares sobre els beneficiaris. A més, lamenten que bona part de les persones en situació d'extrema pobresa no hagin rebut cap tipus d'ajuda. Per això, han alertat que acudiran als tribunals a reclamar cada prestació denegada i que també impugnaran el reglament de la llei si aquest restringeix les condicions per accedir a la prestació.

El portaveu de la plataforma, Diosdado Toledano, ha encapçalat una petita mobilització de la marea pensionista davant del Parlament coincidint amb la compareixença del conseller de Treball i Afers Socials, Chakir el Homrani, a la comissió per parlar de la qüestió. Toledano ha agraït que l'oposició hagi recollit bona part dels seus arguments i ha considerat una “bufetada” al Departament que la Comissió de Garanties del Dret d'Accés a la Informació Pública (GAIP) hagi resolt recentment a favor de la plataforma i hagi donat 20 dies a Treball perquè aporti tota la informació que li ha sol·licitat l'entitat. Tot i així, Treball ha denegat noves peticions d'informació, com les persones sense llar que han sol·licitat l'ajuda, cosa que fa sospitar a Toledano que “alguna cosa amaguen”.

Segons la plataforma, l'Idescat xifrava en prop de 350.000 persones les que estaven en situació de pobresa severa a Catalunya a finals del 2017. Des del setembre d'aquell any fins al gener s'han presentat 133.000 sol·licituds, i només 10.500 s'han aprovat, tot i que aquesta última xifra inclou també els complements a les pensions més baixes.

Per això, Toledano considera que hi ha una mala gestió dels ajuts i “nul·la voluntat” d'aplicar correctament la llei. De fet, alerten que recorreran als tribunals les sol·licituds denegades, que no s'està aplicant correctament el silenci administratiu i que també impugnaran judicialment el reglament de la llei si aquest text restringeix les condicions d'accés a la prestació.

120.004 persones beneficiàries aquest febrer

Per tal que els beneficiaris de la Renda Garantida no hagin de rebutjar ofertes de feina de curta durada i, per tant, per incentivar la seva entrada al mercat laboral, el nou reglament de la Llei, en tràmit, permetrà poder suspendre l'ajut als beneficiaris que acumulin 30 dies treballats.

Així ho ha explicat el conseller d'Afers Socials, Chakir El Homrani, davant la comissió parlamentària, on també ha fixat en 120.004 les persones beneficiàries de la RGC el febrer de 2019, pràcticament el doble dels qui cobraven RMI el setembre de 2017 quan va entrar en vigor la llei, que eren 62.000. El conseller ha explicat que fins a 3.500 persones han trobat feina gràcies a la llei i que s'ha passat d'aprovar el 9% al 30% de les sol·licituds. 

 

https://www.social.cat/noticia/9831/els-promotors-de-la-renda-garantida-critiquen-lopacitat-del-govern-en-la-concessio-dajudes

 
Joomla templates by a4joomla